ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυλοσύμφωνο πλοίου για μεταφορά ναρκωτικών είχε συντάξει το 2016 ο Γιαννουσάκης με συνεργασία… Eλλήνων λιμενικών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
NOOR-1

Νέο πε­ρί­ερ­γο πα­ρα­σκή­νιο στην υπό­θε­ση του NOOR-1 – Ανα­φο­ρά του ισο­βί­τη για άγνω­στα πε­ρι­στα­τι­κά

Ναυ­λο­σύμ­φω­νο σε πλοίο για με­τα­φο­ρά ναρ­κω­τι­κών με την συ­νερ­γα­σία του… Λι­με­νι­κού αλλά και της αμε­ρι­κα­νι­κής Υπη­ρε­σί­ας Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών DEA φέ­ρε­ται να είχε συ­ντά­ξει το κα­λο­καί­ρι του 2016 ο βα­σι­κός κα­τη­γο­ρού­με­νος για το NOOR – 1 και κρα­τού­με­νος τότε στις φυ­λα­κές Αυ­λώ­να (κα­τα­δι­κά­σθη­κε σε ισό­βια) Ευ­θύ­μιος Γιαν­νου­σά­κης!

Αυτό φέ­ρε­ται να απε­κά­λυ­ψε ο ίδιος ο κρα­τού­με­νος σε ανα­φο­ρά που κα­τέ­θε­σε το πρωί της Πέμ­πτης στις δι­κα­στι­κές αρχές του Πει­ραιά, σχε­τι­κά με τις πιέ­σεις – από τον υπουρ­γό κ Πάνο Καμ­μέ­νο και λι­με­νι­κούς – και τις με­θο­δεύ­σεις μέσα στις φυ­λα­κές προ­κει­μέ­νου να κα­τα­θέ­σει σε βάρος του εφο­πλι­στή κ Ευάγ­γε­λου Μα­ρι­νά­κη. Πρό­κει­ται για μία νέα άγνω­στη πλευ­ρά της υπό­θε­σης του NOOR – 1 κι άλλο ένα δείγ­μα των σύν­θε­των πα­ρα­σκη­νια­κών κι­νή­σε­ων που υπήρ­ξαν κι η οποία εμ­φα­νί­ζε­ται να συν­δέ­ε­ται με τον κα­ταγ­γελ­λό­με­νο «εκ­βια­σμό» του κρα­του­μέ­νου.

Όπως ανέ­φε­ρε λοι­πόν ο κ. Γιαν­νου­σά­κης στις αρχές του 2016 ενη­μέ­ρω­σε τους λι­με­νι­κούς που ασχο­λού­ντο και με την υπό­θε­ση της δια­κί­νη­σης των 2,1 τόνων ηρω­ί­νης ότι γνω­ρί­ζει μέλη άλλου κυ­κλώ­μα­τος που θα προ­χω­ρού­σαν στην με­τα­φο­ρά 20 τόνων χασίς. Επρό­κει­το για δύο Λι­βα­νέ­ζους και έναν Τούρ­κο (σσ φέ­ρε­ται να έχει γρα­φείο στην Γλυ­φά­δα) που κα­το­νο­μά­ζει στην ανα­φο­ρά που κα­τέ­θε­σε τις τε­λευ­ταί­ες ώρες. Επι­πλέ­ον ο κ. Γιαν­νου­σά­κης ανα­φέ­ρει ότι έδωσε σχε­τι­κή κα­τά­θε­ση και σε κλι­μά­κιο της DEA στην Ελ­λά­δα. Kάτι ωστό­σο που φέ­ρε­ται να«προ­κά­λε­σε την δυ­σφο­ρία των λι­με­νι­κών που ήθε­λαν την απο­κλει­στι­κό­τη­τα στον χει­ρι­σμό της υπό­θε­σης».

Όπως ση­μειώ­νε­ται στην σχε­τι­κή ανα­φο­ρά ο κ. Γιαν­νου­σά­κης είχε ανα­θέ­σει σε συγ­γε­νι­κό πρό­σω­πο του, πάντα σε συ­νε­νό­η­ση με τους Έλ­λη­νες λι­με­νι­κούς, να συ­να­ντά τα μέλη του κυ­κλώ­μα­τος σε δύο καφέ στο Κου­κά­κι και στην Καλ­λι­θέα. Επι­πλέ­ον στο ίδιο έγ­γρα­φο του κα­τη­γο­ρού­με­νου για το NOOR – 1 ση­μειώ­νε­ται ότι οι λι­με­νι­κοί σε συμ­φω­νία με τον συγ­γε­νή του φρό­ντι­σαν για την σύ­ντα­ξη ναυ­λο­συμ­φώ­νου για το πλοίο που θα με­τέ­φε­ρε τους δε­κά­δες τό­νους χασίς. Κι αυτό προ­κει­μέ­νου να «πα­γι­δευ­θεί» το κύ­κλω­μα. Ο κ. Γιαν­νου­σα­κης ανέ­φε­ρε ότι πολ­λές από τις πλη­ρο­φο­ρί­ες του επα­λη­θεύ­θη­καν, όμως στα­μά­τη­σε η προ­σπά­θεια διείσ­δυ­σης στην εγκλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση γιατί προ­κλή­θη­καν υπο­ψί­ες στους αλ­λο­δα­πούς λα­θρε­μπό­ρους.

Ωστό­σο ο κρα­τού­με­νος στην ανα­φο­ρά του ση­μειώ­νει ότι ««ως μέσο πί­ε­σης» για να κα­τα­θέ­σει το όνομα του κ. Μα­ρι­νά­κη ως εμπλε­κό­με­νου στο NOOR – 1 ήταν από πλευ­ράς των λι­με­νι­κώ­νη απει­λή ότι « εκεί­νοι θα απο­κά­λυ­πταν στα μέλη του δια­κι­νη­τών του χασίς την πα­γί­δα που επι­χει­ρού­σε να τους στή­σει ο κ. Γιαν­νου­σα­κης».

BHMA

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.