ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η λύση για την χώρα είναι οι εκλογές- Ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γεννηματά

H Φώφη Γεν­νη­μα­τά στην ομι­λία της ανέ­φε­ρε ότι τί­πο­τα δεν στα­μά­τα την προ­σπά­θεια για την ανα­γέν­νη­ση της πα­ρά­τα­ξης και κα­λω­σό­ρι­σε ιδιαί­τε­ρα τον πα­ρι­στά­με­νο πρώην πρω­θυ­πουρ­γό Κώστα Ση­μί­τη λέ­γο­ντας του « η πα­ρου­σία σας μας τιμά».

«Η Δη­μο­κρα­τι­κή Συ­μπα­ρά­τα­ξη δυ­να­μώ­νει ξανά»  ανέ­φε­ρε η  κ. Γεν­νη­μα­τά και ση­μεί­ω­σε «εδώ χτυ­πά­ει η καρ­διά των προ­ο­δευ­τι­κών πο­λι­τών».

Το σύν­θη­μα που προ­κά­λε­σε το θερμό χει­ρο­κρό­τη­μα των συ­νέ­δρων ήταν « Εί­μα­στε εδώ για την νέα Αλ­λα­γή.

«Ξε­κα­θα­ρί­ζου­με την ταυ­το­τη­τά μας τους στό­χους μας. Η ελ­λη­νι­κή κοι­νω­νία κου­ρά­στη­κε να της γε­μί­ζουν τα αυτά και να της αδειά­ζουν τις τσέ­πες» ανέ­φε­ρε η κ.Γεν­νη­μά­τα.

Δια­μορ­φώ­νου­με τον ισχυ­ρό πόλο της Κε­ντρο­α­ρι­στε­ράς μπο­ρού­με να εί­μα­στε και πάλι πλειο­ψη­φι­κό ρεύμα είπε η κ. Γεν­νη­μα­τά προσ­διο­ρί­ζο­ντας τα μέ­τω­πα απέ­να­ντι στα οποία βρί­σκε­ται η κε­ντρο­α­ρι­στε­ρά.

Η κ. Γεν­νη­μα­τά απέ­κρου­σε το «άνοιγ­μα» του Τσί­πρα λέ­γο­ντας ότι πρό­κει­ται για μια ακόμη έν­δει­ξη κυ­νι­σμού του.

«Τώρα που χάνει το έδα­φος κάτω από τα πόδια του, εμ­φα­νί­ζε­ται υπο­δυό­με­νος την  “κυ­βερ­νώ­σα Αρι­στε­ρά”, κα­λώ­ντας μά­λι­στα με πα­τερ­να­λι­στι­κό ύφος σε δήθεν προ­ο­δευ­τι­κά μέ­τω­πα. Πρό­κει­ται για μια ακόμα επί­δει­ξη πο­λι­τι­κού κυ­νι­σμού. Όλοι έχουν αντι­λη­φθεί ότι ο κ. Τσί­πρας έχει προ πολ­λού δια­βεί τον πο­λι­τι­κό του Ρου­βί­κω­να και οδεύ­ει προς στην απέ­να­ντι όχθη της… αβύσ­σου. Ας μην μα­ταιο­πο­νεί λοι­πόν. Δεν βρι­σκό­μα­στε στην χώρα των λω­το­φά­γων. Θα ητ­τη­θούν στις εκλο­γές με εκ­κω­φα­ντι­κό τρόπο» είπε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά η κ. Γεν­νη­μα­τά.

«Η  λύση για τη χώρα περ­νά­ει μέσα απο εκλο­γές» ανέ­φε­ρε και πρό­σθε­σε: «Εκλο­γές, που η αντι­πο­λί­τευ­ση όμως δεν μπο­ρεί να προ­κα­λέ­σει. Όσο πιο γρή­γο­ρα φύγει αυτή η κυ­βέρ­νη­ση, τόσο το κα­λύ­τε­ρο. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Η στρα­τη­γι­κή ήττα του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και της λο­γι­κής που εκ­φρά­ζει, προ­ϋ­πο­θέ­τει την κα­θο­ρι­στι­κή ενί­σχυ­ση της Δη­μο­κρα­τι­κής Συ­μπα­ρά­τα­ξης. Και όποιος βλέ­πει μόνο την ανά­γκη να φύγει ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και αδια­φο­ρεί για τα υπό­λοι­πα, ου­σια­στι­κά λέει στον κόσμο να ψη­φί­σει Νέα Δη­μο­κρα­τία και να κρα­τή­σει τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ σε εφε­δρεία».

Επέ­κρι­νε όμως και την ΝΔ ότι σιωπά για τις ευ­θύ­νες της δια­κυ­βέρ­νη­σης το 2009 – 2007 και εγκά­λε­σε τον Κυ­ριά­κο Μη­τσο­τά­κη και για την χρήση του όρου «αλ­λα­γή» και  για την πρό­σφα­τη απο­στρο­φή του ότι η βία προ­έρ­χε­ται από την αρι­στε­ρά θυ­μί­ζο­ντας του τη βία της ακρο­δε­ξιάς.

Δεν θέ­λου­με όσους πήγαν στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ για να πιά­σουν  στα­σί­δι

«Χα­ρί­ζου­με στο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ μόνο όσους πήγαν να βρουν στα­σί­δι» σε όλους τους άλ­λους λέμε « γυ­ρί­στε στο σπίτι σας, γιατί η με­γά­λη δη­μο­κρα­τι­κή πα­ρά­τα­ξη είναι το σπίτι κάθε προ­ο­δευ­τι­κού αν­θρώ­που».

Θέ­του­με τις βά­σεις για την προ­ο­δευ­τι­κή δια­κυ­βέρ­νη­ση της χώρας αυτός είναι ο στό­χος μας ανέ­φε­ρε η κ. Γεν­νη­μα­τά.

Η κ. Γεν­νη­μα­τά επι­σή­μα­νε με έντα­ση την ανά­γκη της ενό­τη­τας του χώρου « Ενό­τη­τα πάνω από όλα της δη­μο­κρα­τι­κής πα­ρά­τα­ξης, δεν θα σκο­τω­θού­με ξανά με­τα­ξύ μας συμ­μα­χία εμπι­στο­σύ­νης» ανέ­φε­ρε.

Εμπνε­ό­μα­στε από τον Αν­δρέα την Με­λί­να, του Γεν­νη­μα­τά του Κύρκο τον Πα­πα­γιαν­νά­κη, τους αγω­νι­στές της αρι­στε­ράς είπε και τό­νι­σε ότι τρία πράγ­μα­τα χρειά­ζο­νται: αγώ­νας, αγώ­νας, αγώ­νας.

Μετά το συ­νέ­δριο τι

Η κ. Γεν­νη­μα­τά είπε ότι μετά το συ­νέ­δριο τα κόμ­μα­τα πρέ­πει να το­πο­θε­τη­θούν για τον οδικό χάρτη των επό­με­νων βη­μά­των και το με­τα­βα­τι­κό διά­στη­μα που απαι­τεί­ται να να φτά­σου­με στον στόχο της της ενιαί­ας πα­ρά­τα­ξης. Πρό­τει­νε η δια­δι­κα­σία να έχει κα­τα­λή­ξει σε ιδρυ­τι­κό συ­νέ­δριο το Δε­κέμ­βριο του  2017 αφού προη­γη­θεί εκλο­γή νέου επι­κε­φα­λής τον Οκτώ­βριο του 2017.    Πρό­τει­νε επί­σης την άμεση συ­γκρό­τη­ση Ανε­ξάρ­τη­της Επι­τρο­πής δε­ο­ντο­λο­γί­ας και Πι­στο­ποί­η­σης Δια­δι­κα­σιών, η οποία ανα­λαμ­βά­νει την επο­πτεία και εγ­γυά­ται την αξιο­πι­στία, την δια­φά­νεια και το αδιά­βλη­το της πο­ρεί­ας προς την εκλο­γή ηγε­σί­ας και το ιδρυ­τι­κό συ­νέ­δριο του νέου ενιαί­ου προ­ο­δευ­τι­κού φορέα.Ως Επι­κε­φα­λής της Ανε­ξάρ­τη­της αυτής Επι­τρο­πής προ­σω­πι­κο­τή­των υψη­λού κύ­ρους κοι­νής απο­δο­χής ανα­λαμ­βά­νει ο κα­θη­γη­τής Συ­νταγ­μα­τι­κού Δι­καί­ου κ. Νίκος Αλι­βι­ζά­τος. Επί­σης πρό­τει­νε δη­μιουρ­γία Μη­τρώ­ου του νέου φορέα με βάση τους πο­λί­τες που προ­σήλ­θαν στην ψη­φο­φο­ρία και όλους όσους άλ­λους το επι­θυ­μούν,εκλο­γή Συ­νέ­δρων με βάση το νέο Μη­τρώο με δια­φα­νείς δια­δι­κα­σί­ες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.