Αστυνομικός καταγγέλθηκε για κλοπή… κλοπιμαίων!

Για παράνομη εργασία ως προπονητής «εγκαλείται» από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ αστυνομικός στην Αττική, που καταγγέλθηκε για “κλοπή”…κλοπιμαίων από διαρρήκτες!

Την 10η Ιουνίου 2011 μια 65χρονη, που κατάγεται από την Ολυμπο Καρπάθου και διαμένει στη Ρόδο, κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι την 8η Ιουνίου 2011, το πρωί, άγνωστοι δράστες εισήλθαν στην οικία της και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα και λίρες αξίας 300.000 ευρώ.
Την 14η Ιουνίου 2011 άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε ότι την ως άνω κλοπή διέπραξε ένα κάτοικος Μενιδίου Αττικής μαζί με την κουνιάδα του και ακόμη δύο γυναίκες, αναφέροντας τα ονόματά τους, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι δράστες είχαν ταξιδεύσει στη Ρόδο μέσω του Πειραιά, διέπραξαν την κλοπή και έφυγαν την ίδια μέρα. Υποστήριξε ακόμη ότι όταν έφτασαν στον Πειραιά ένας αστυνομικός, τον οποίο κατανόμασε, μαζί με ακόμη δύο, ενήργησαν έλεγχο στις αποσκευές τους και αφού βρήκαν κοσμήματα, χρυσαφικά και λίρες τα κράτησαν και τους άφησαν να φύγουν.
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ενημέρωσε σχετικά την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που διενήργησε την 17η Ιουνίου 2011 έρευνα στην οικία του καταγγελλόμενου αστυνομικού, σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του αλλά και σε ένα γυμναστήριο.
Από την έρευνα των “αδιάφθορων” δεν προέκυψαν στοιχεία που αφορούσαν τα καταγγελλόμενα παρά μόνο ότι ασκεί καθήκοντα προπονητή… χωρίς άδεια της υπηρεσίας του.
Προέκυψε επιπλέον ότι έχει «άλλοθι» καθώς την ημέρα που διεπράχθη η κλοπή εκτελούσε περιπολεία με έναν αστυφύλακα ενώ τρεις μέρες μετά και για διάστημα 6 ημερών βρισκόταν σε άδεια σε νησί.
Από την ίδια έρευνα δεν προέκυψε ότι ο καταγγελλόμενος ως δράστης της κλοπής και η κουνιάδα του είχαν ταξιδεύσει στη Ρόδο ακτοπλοϊκώς, ενώ διαπιστώθηκε από την σήμανση ότι στην οικία της 65χρονης δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, ούτε αποτυπώματα για να γίνει αντιπαραβολή.
Όπως αποκάλυψε εξάλλου η “δ”, την 31η Αυγούστου 2011 και περί ώρα 12.00 η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το κέντρο άμεσου δράσεως ότι μία αθίγγανη προσπάθησε να εισέλθει σε οικία που βρίσκεται επί της οδού Διαγοριδών και Εν. Δυνάμεων.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στην ανωτέρω οδό, σε οικία που διαμένει ένας κάτοικος Ρόδου ο οποίος είχε ακινητοποιήσει μια 35χρονη αθίγγανη ενώ έξω από την πόρτα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία πλαστική τηλεκάρτα και ένας νυχοκόπτης.
Εξετασθείσα η 35χρονη ανέφερε ότι στο σπίτι είχαν πάει μαζί με δύο άλλες αθίγγανες, ότι κρατούσαν ένα σακ βουαγιάζ με σιδερόπανα, ότι χτυπούσαν τα κουδούνια, και σε περίπτωση που κάποιος άνοιγε, του έλεγαν ότι τα πουλούσαν και έφευγαν.
Στην ανωτέρω οικία χτύπησαν αρκετές φορές το κουδούνι και καθώς δεν άνοιξε κάποιος, μια άλλη αθίγγανη με μία πλαστική κάρτα άνοιξε την κλειδαριά (γλώσσα) αλλά την ώρα που θα έμπαιναν μέσα, βγήκε ο ιδιοκτήτης.
Με τον ίδιο τρόπο και μεθοδολογία, όπως είπε, στα μέσα Ιουλίου, μαζί με τους υπόλοιπους τρεις κατηγορουμένους ήρθαν ακτοπλοϊκώς στη Ρόδο και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα από οικία στην Ιαλυσό. Ομολόγησε ότι διέρρηξαν ακόμη μια κατοικία στην Ιαλυσό απ’ όπου αφαίρεσαν 60 χρυσές λίρες και αρκετά χρυσά κοσμήματα αξίας 35.000 ευρώ και ισχυρίστηκε ότι όταν αποβιβάσθηκαν από το καράβι στον Πειραιά και απομακρύνθηκαν λίγο τους πλησίασαν δύο άνδρες από τους οποίους ο ένας δήλωσε αστυνομικός, τους ζήτησαν να αφήσουν κάτω τα πράγματά τους και αφαίρεσαν δύο βαλίτσες μέσα στις οποίες ήταν τα κλαπέντα κοσμήματα.