Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, «που οδήγησε 2.500.000 Έλληνες στη φτώχεια και την ανέχεια», εξαπέλυσε, η Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Ν.Δ. κ. Τάνια Ιακωβίδου, σε ομιλία που πραγματοποίησε προχθές το βράδυ, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ στο ξενοδοχείο Mediterranean με θέμα “Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη στις μέρες μας”.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς που απηύθυναν ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Στέφανος Δράκος, ο αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Νήσων Αιγαίου και Κρήτης κ. Γιώργος Λουλουδάκης, ο τομεάρχης Δωδεκανήσου κ. Νίκος Μπακογιάννης, η βουλευτής κ. Μίκα Ιατρίδη και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Τάκης Μιχαήλου.
Στα δεινά που έχει φέρει στη χώρα η εφαρμογή του μνημονίου, αναφέρθηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Τάσος Καραμάριος, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί, κυρίως στην Αθήνα όπου οι εικόνες των ανθρώπων που ψάχνουν να βρουν στα σκουπίδια κάτι για να φάνε, σοκάρουν.
«Είναι στη μοίρα της ΝΔ να αναδιοργανώνει το κράτος μετά από τα λάθη άλλων κυβερνήσεων. Η Δωδεκάνησος προσαρτήθηκε στην Ελλάδα τελευταία και έφθασε να είναι πρωτοπόρος στον τουρισμό. Δεν εκλιπαρούμε την κυβέρνηση να μας δώσει προσοχή γιατί η συνεισφορά μας είναι μεγάλη. Απαιτούμε την προσοχή», τόνισε ο κ. Τάσος Καραμάριος, που αναφέρθηκε και στο Καστελόριζο, όπου, όπως τόνισε, «ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε το θράσος, να εξαγγείλει την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς του μνημονίου». Επιπλέον ο κ. Καραμάριος τόνισε πως ήρθε η ώρα για τη χώρα να γυρίσει πια σελίδα.
Την ικανοποίησή του για το ότι η ΝΔ σταθερά ανακάμπτει, γεγονός που δείχνει τον αγώνα των στελεχών, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής κ. Βασίλης Χρύσης, ενώ τόνισε πως τα σκληρά μέτρα έχουν στεγνώσει το γέλιο στα χείλη των πολιτών.
«Η αποτυχημένη πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί δεν θα οδηγήσει πουθενά τον τόπο», είπε ο κ. Χρύσης, προτρέποντας τα νέα στελέχη, «να μπουν μπροστά για να πάει στην άκρη ό,τι διεφθαρμένο είχε η παράταξη γιατί τώρα η ΝΔ έχει απήχηση στον κόσμο που δεν αντέχει το ΠΑΣΟΚ και τη φτώχεια».
Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΝΔ ξεκινά δυναμικά τον αγώνα για να βγάλει τη χώρα από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε, εξέφρασε ο πολιτευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης.
«Αυτοί οι άνθρωποι ξέχασαν τα νησιά μας, που δεν έχουν υποδομές και γιατρούς. Έχουν δημιουργήσει κοινωνική αποσύνθεση και αντί της αλληλεγγύης, έβαλαν τον πολίτη στο στόχαστρο», τόνισε ο κ. Υψηλάντης, που αναφέρθηκε και στο θέμα της νησιωτικότητας.
Στην ομιλία της η κ. Τάνια Ιακωβίδου αναφέρθηκε εκτενώς στις οδυνηρές συνέπειες που είχε για τη χώρα μας η εφαρμογή του μνημονίου.
« Ένα χρόνο μετά την προσφυγή της κυβέρνησης στο μνημόνιο τα οικονομικά αδιέξοδα της χώρας παραμένουν. Οι θυσίες των πολιτών είναι χωρίς αντίκρισμα αφού οι επιλογές του κ. Γ Παπανδρέου μας βούλιαξαν σε μια δίνη ύφεσης που η χώρα είχε να δει από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της πατρίδας μας μετρούν θυσίες μόνο. Όλες οι συντάξεις μειώθηκαν. Αυξήθηκαν όμως και τα όρια της συνταξιοδότησης. Και όλα αυτά όχι γιατί δεν υπήρξε άλλος δρόμος αλλά γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε συνειδητά την αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου, εκτοξεύοντας με τις δηλώσεις περί τιτανικού τα σπρεντ στις 800 μονάδες για να φθάσουν σήμερα στις 1300 και να μοιάζει πλέον η έξοδος της χώρας στις αγορές ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Ιακωβίδου, προσθέτοντας πως «με τις αδιέξοδες πολιτικές της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αύξησε τη φτώχεια, διέλυσε την κοινωνική συνοχή, επένδυσε στην έκπτωση της εργασίας, εγκλωβίζοντας την οικονομία σε μια παγίδα χαμηλών εισοδημάτων και αναιμικών αναπτυξιακών επιδοτήσεων».
Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Ν.Δ. χρησιμοποίησε πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς για το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως πρόκειται για «ασθένεια μολυσματική», στην προσπάθειά της να τονίσει στα στελέχη πως ήρθε η ώρα της… απαλλαγής.
Η διέξοδος, σύμφωνα με την κ. Ιακωβίδου, είναι μια και μόνο, δηλαδή η αλλαγή των όρων του μνημονίου με προτεραιότητα, την ανάκαμψη και στόχο την ανάπτυξη αφού η χώρα δεν χρειάζεται μερεμέτια . «Αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή κατεύθυνσης για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας και για να απαλλαγούμε από μνημόνια μια ώρα αρχύτερα».
Αναφορά έκανε η κ. Ιακωβίδου και στην χαμηλή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Την ώρα που ξεζουμίζουν τον πολίτη για δύο δις υπάρχουν 16 δις που λιμνάζουν .
«Το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα. Είναι άχρηστοι και δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει ή μας παραπλανούν εσκεμμένα, εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς και εκτελώντας απλά εντεταλμένη υπηρεσία; Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού ότι κυβερνά μια χώρα διεφθαρμένων, ενώ ανέκδοτο έχει γίνει η φράση «υπάρχουν λεφτά». Το βραβείο που θα μπορούσε να δοθεί στην κυβέρνηση είναι αυτό της αναξιοπιστίας», τόνισε η κ. Τάνια Ιακωβίδη.
«Αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν και προχωράμε μπροστά έχοντας στο τιμόνι τον Οδυσσέα που δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά που μας καλεί να τον ακολουθήσουμε στο ταξίδι της επιστροφής προς την πατρίδα την οποία δυστυχώς απωλέσαμε», είπε η κ. Ιακωβίδου, η οποία αναφέρθηκε διεξοδικά και στην λειτουργία της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης.













