ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χριστόφιας: Είχα προειδοποιήσει τον Τσίπρα για τη στάση των Ρώσων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσίπρας-Πούτιν
Μέγεθος γραμμάτων

Στην απο­κά­λυ­ψη ότι είχε ζη­τή­σει από το Ρώσο πρό­ε­δρο Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν δά­νειο 5-7 δισ. ευρώ πριν μπει η Κύ­προς στο μνη­μό­νιο προ­χώ­ρη­σε ο πρώην πρό­ε­δρος της Κυ­πρια­κής Δη­μο­κρα­τί­ας Δη­μή­τρης Χρι­στό­φιας σε συ­νέ­ντευ­ξή του στον ΣΚΑΪ.

«Εγώ είχα ζη­τή­σει επί­μο­να και επα­νει­λημ­μέ­να από τον Πρό­ε­δρο Πού­τιν να πα­ρα­χω­ρή­σει ένα δά­νειο 7 δισ. ευρώ στην Κύπρο, 5 με 7 δισ. ευρώ, για να αντι­με­τω­πί­σου­με την κρίση -και έχω τη­λε­φω­νι­κές επι­κοι­νω­νί­ες εδώ πέρα, τις απο­κα­λύ­πτω, που του έλεγα ότι θα υπο­χρε­ω­θού­με εμείς οι οποί­οι πα­λέ­ψα­με για τα δι­καιώ­μα­τα των ερ­γα­ζο­μέ­νων, θα υπο­χρε­ω­θού­με να κά­νου­με το αντί­θε­το και δεν θα ήθελα ποτέ να γίνει κάτι τέ­τοιο» δη­λώ­νει ο κ. Χρι­στό­φιας.

«Δώστε μας αυτό το δά­νειο, κι εγώ σου εγ­γυώ­μαι ότι τα επό­με­να 50 χρό­νια οι Κύ­πριοι θα ευ­λο­γούν την Ρωσία, όποιος κι αν είναι Πρό­ε­δρος της Δη­μο­κρα­τί­ας. Δεν το έκαμε, και νο­μί­ζω έσφα­λε, γιατί μετά από αυτό, ενώ δεν ήθελε να κα­κο­φα­νεί στους τα­γούς της ΕΕ, ένεκα οι­κο­νο­μι­κών συμ­φε­ρό­ντων, του έκα­ναν το Κίεβο, του έκα­ναν την Ου­κρα­νία, και στο τέλος της ημέ­ρας βρί­σκε­ται σε σύ­γκρου­ση με την ΕΕ και του επέ­βα­λαν και τι­μω­ρη­τι­κά μέτρα» πρό­σθε­σε.

Σε ερώ­τη­ση εάν είχε προει­δο­ποι­ή­σει τον Αλέξη Τσί­πρα, όταν έγινε πρω­θυ­πουρ­γός, για την εμπει­ρία του αυτή, ο κ. Χρι­στό­φιας απά­ντη­σε: «Ναι, όταν ήρθε στην Κύπρο τον είδα, σχε­δόν 40 λεπτά τον Αλέξη και του τα είπα αυτά. Εγώ αντι­με­τώ­πι­σα αυτές τις δυ­σκο­λί­ες, και πρέ­πει, κατά τη γνώμη μου -είναι δου­λειά δική σου τι θα κά­νεις- να προ­σέ­χεις».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.