ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμεσα ο φόρος στην μπύρα και την τηλεφωνία-Ρύθμιση για 20% στους ΟΤΑ από τα αεροδρόμια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μπύρα

Αλλαγές επί τω χείρω για τον φόρο στην μπύρα και στις επι­κοι­νω­νίες έφερε αργά το βράδυ του Σαβ­βά­του ο υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών ανα­προ­σαρ­μό­ζο­ντας τις ημε­ρο­μη­νίες έναρξης επι­βο­λής τους.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα με βάση νομο­τε­χνι­κές βελ­τιώ­σεις:

-Ο φόρος 5 ευρώ (από 2,6 ευρώ που ισχύει) ανά βαθμό PLATO κατά όγκο και εκα­τό­λι­τρο μπύρας θα ισχύει άμεσα, από 1η Ιουνίου 2016.

-Το τέλος συν­δρο­μη­τών στα­θε­ρής τηλε­φω­νίας 5% επί του συνο­λι­κού μηνιαίου λογα­ρια­σμού έρχεται πιο νωρίς και επι­βάλ­λε­ται από 1η Ιανουα­ρίου 2017 αντί 1η Ιουλίου 2017 που προ­έ­βλεπε το αρχικό νομο­σχέ­διο.

-Παράλληλα καταρ­γεί­ται η απαλ­λαγή που έχουν βιο­μη­χα­νίες και βιο­τε­χνίες από την επιβολή ΕΦΚ φυσικού αερίου. Η διάταξη έχει ανα­δρο­μι­κό­τητα από 1.1.2016.

– Παύει η ανα­δρο­μική ισχύς της φορο­λό­γηση των εται­ριών επεν­δύ­σεων χαρ­το­φυ­λα­κίου και επεν­δύ­σεων σε ακίνητη περιου­σία καθώς αντί 1.1.2016 το μέτρο θα ισχύει από 1.6.2016. Επίσης, η νέα φορο­λο­γία για τα αμοι­βαία κεφά­λαια ακι­νή­των και οι φορο­λο­γι­κές ρυθ­μί­σεις για τους ΟΣΕΚΑ θα ισχύ­σουν από 1.6.2016 αντί ανα­δρο­μικά από 1.1.2016.

– Τέλος, προ­στέ­θηκε ρύθμιση ώστε ποσοστό 20% της ετήσιας αμοιβής παρα­χώ­ρη­σης των 14 περι­φε­ρεια­κών αερο­δρο­μίων να δίνεται σε ΟΤΑ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.