ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα ενεργειακά θέματα στο επίκεντρο της συνάντησης της Διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ με τους τοπικούς φορείς της Ρόδου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
866

Με τον Περι­φε­ρειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζη­μάρκο,  το Δήμαρχο της Ρόδου κ. Φ. Χατζη­διάκο, τον Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρχη κ. Γ. Φλεβάρη  και τον Αντι­δή­μαρχο Ανά­πτυ­ξης Γ. Πόκκια συνα­ντή­θηκε χθες η Διοί­κηση του ΔΕΔΔΗΕ, κατά τη διάρ­κεια της επί­σκε­ψης εκπρο­σώ­πων της στο νησί της Ρόδου.

 

Σκοπός της συνά­ντη­σης της Διοί­κη­σης του ΔΕΔΔΗΕ και συγκε­κρι­μένα του Προ­έ­δρου και Διευ­θύ­νο­ντος Συμ­βού­λου κ. Ν. Χατζηαρ­γυ­ρίου, του Αντι­πρό­ε­δρου κ. Ι. Μάργαρη, του Γενικού Διευ­θυ­ντή Ανά­πτυ­ξης και Δια­χεί­ρι­σης Δικτύου κ. Η. Μενε­γά­του και άλλων υψη­λό­βαθ­μων στε­λε­χών με τους τοπι­κούς Φορείς, ήταν η ενη­μέ­ρωσή τους, για τα τρέ­χο­ντα ενερ­γειακά θέματα της Ρόδου.

 

Ειδι­κό­τερα, η Διοί­κηση του ΔΕΔΔΗΕ, παρου­σί­ασε το πόρισμα της ειδικής επι­τρο­πής εμπει­ρο­γνω­μό­νων για τις δια­κο­πές ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος που σημειώ­θη­καν το  Μάρτιο.

 

Όπως υπο­γράμ­μισε ο Πρό­ε­δρος και Διευ­θύ­νων Σύμ­βου­λος της Εται­ρίας, τα φαι­νό­μενα αυτά, απο­δί­δο­νται σε τεχνικά θέματα και στις σπάνιες συν­θή­κες που επι­κρά­τη­σαν τη συγκε­κρι­μένη χρονική στιγμή, σε συν­δυα­σμό με τα χαμηλά φορτία.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΔΕΔΔΗΕ επε­ξερ­γά­ζε­ται τα συμπε­ρά­σματα του εν λόγω πορί­σμα­τος και θα λάβει όλα τα απα­ραί­τητα μέτρα σε συνερ­γα­σία με τις υπη­ρε­σίες της ΔΕΗ/Παρα­γω­γής, για να μην επα­να­λη­φθεί το φαι­νό­μενο, ενώ δια­βε­βαί­ωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίν­δυ­νος για δια­κο­πές από τα ίδια αίτια κατά τη διάρ­κεια της του­ρι­στι­κής περιό­δου.

 

Παράλ­ληλα, συζη­τή­θηκε εκτενώς το κρίσιμο θέμα ενί­σχυ­σης του Δικτύου Δια­νο­μής του νησιού και της ασφα­λούς ηλε­κτρο­δό­τη­σης της πόλης της Ρόδου, στο πλαίσιο της προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νης κατα­σκευής νέου Κέντρου Δια­νο­μής εντός της πόλης.

 

Ο κ. Χατζηαρ­γυ­ρίου τόνισε την επι­τα­κτική ανάγκη δημιουρ­γίας του νέου Κέντρου Δια­νο­μής,  ανα­φέ­ρο­ντας  χαρα­κτη­ρι­στικά  ότι εάν δεν προ­χω­ρή­σει η κατα­σκευή του, ενδε­χό­μενη βλάβη στο Δίκτυο, μπορεί να οδη­γή­σει σε παρα­τε­τα­μένη διακοπή της ηλε­κτρο­δό­τη­σης της πόλης.

 

«Με το νέο Κέντρο Δια­νο­μής, όχι μόνο θα δια­σφα­λι­σθεί η ομαλή ηλε­κτρο­δό­τηση της πόλης, αλλά θα δημιουρ­γη­θούν και όλες οι απα­ραί­τη­τες υπο­δο­μές για τα νέα ανα­πτυ­ξιακά έργα που θα υλο­ποι­η­θούν το προ­σε­χές διά­στημα στο νησί», προ­σέ­θεσε ο ίδιος.

 

«Στον ΔΕΔΔΗΕ, έχουν υπο­δει­χθεί από το Δήμο και τους τοπι­κούς Φορείς, εναλ­λα­κτι­κές περιο­χές πέραν του Αγίου Νικο­λάου για την κατα­σκευή του νέου Κέντρου Δια­νο­μής, τις οποίες και έχει εξε­τά­σει ενδε­λε­χώς τεχνικά, τόσο παλαιό­τερα όσο και αυτές τις ημέρες. Ωστόσο, η περιοχή του Αγίου Νικο­λάου είναι η πλέον ενδε­δειγ­μένη και με τα περισ­σό­τερα πλε­ο­νε­κτή­ματα, κυρίως από περι­βαλ­λο­ντι­κής πλευράς, όσο και για την ελα­χι­στο­ποί­ηση της όχλησης των κατοί­κων και των επι­σκε­πτών από την κατα­σκευή των νέων έργων.

 

Ο ΔΕΔΔΗΕ, παρά το γεγονός ότι έχει στα χέρια του όλες τις δικα­στι­κές απο­φά­σεις που ανοί­γουν το δρόμο για την άμεση κατα­σκευή του Κέντρου Δια­νο­μής στη συγκε­κρι­μένη περιοχή, στο πλαίσιο της αγαστής συνερ­γα­σίας με τις τοπικές Αρχές και Φορείς και της δια­τή­ρη­σης κλί­μα­τος σεβα­σμού και συναί­νε­σης με την τοπική κοι­νω­νία, σκο­πεύει να παρου­σιά­σει κατά το προ­σε­χές χρονικό διά­στημα σε εκπρο­σώ­πους όλων των αρμό­διων Τοπικών Αρχών και Φορέων, τις λεπτο­με­ρείς μελέτες και μετρή­σεις που έχει διε­ξά­γει σε συνερ­γα­σία με ανε­ξάρ­τη­τους εθνι­κούς ερευ­νη­τι­κούς φορείς, όπως ο Δημό­κρι­τος, οι οποίες απο­δει­κνύ­ουν πως δεν υπάρχει καμία απο­λύ­τως ανη­συ­χία για επι­βλα­βείς επι­πτώ­σεις στους κατοί­κους και στο περι­βάλ­λον από τη δημιουρ­γία του νέου Κέντρου Δια­νο­μής στην περιοχή του Αγίου Νικο­λάου» δήλωσε ο Πρό­ε­δρος και Διευ­θύ­νων Σύμ­βου­λος κ. Χατζηαρ­γυ­ρίου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.