ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Google: Τι ψάχνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα και στη Ρόδο;

news room 1 λεπτό ανάγνωση
google
Η μηχανή ανα­ζή­τη­σης της Google συγκέ­ντρωσε στοι­χεία για τον ελλη­νικό του­ρι­σμό από τις ανα­ζη­τή­σεις των χρηστών της σε όλο τον κόσμο το 2015.
Τα σημα­ντι­κό­τερα συμπε­ρά­σματα είναι τα παρα­κάτω:
1. Από τη Βρε­τα­νία προ­έρ­χο­νται οι περισ­σό­τε­ρες ανα­ζη­τή­σεις χρηστών του δια­δι­κτύου για δια­κο­πές στην Ελλάδα.
2. Σχεδόν το 53% των ανα­ζη­τή­σεων που γίνο­νται από του­ρί­στες για την ευρύ­τερη περιοχή της Αττικής αφορούν στη διαμονή τους.
3. H φράση «Δρα­στη­ριό­τη­τες στη Θεσ­σα­λο­νίκη» βρί­σκε­ται ανάμεσα στις κορυ­φαίες ανα­ζη­τή­σεις για την ευρύ­τερη περιοχή της Μακε­δο­νίας.
4. H φράση «Δρα­στη­ριό­τη­τες στα Χανιά» βρί­σκε­ται ανάμεσα στις κορυ­φαίες ανα­ζη­τή­σεις για την Κρήτη.
5. H φράση «Δρα­στη­ριό­τη­τες στην Καλα­μάτα» βρί­σκε­ται ανάμεσα στις κορυ­φαίες ανα­ζη­τή­σεις για την ευρύ­τερη περιοχή της Πελο­πον­νή­σου.
6. H φράση «Θαλάσ­σια πάρκα σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα» βρί­σκε­ται ανάμεσα στις κορυ­φαίες ανα­ζη­τή­σεις για την ευρύ­τερη περιοχή του Ιονίου.
7. Η φράση «Δρα­στη­ριό­τη­τες στη Μύκονο» βρί­σκε­ται ανάμεσα στις κορυ­φαίες ανα­ζη­τή­σεις για την ευρύ­τερη περιοχή των Κυκλά­δων.
8. Η φράση «Θαλάσ­σια πάρκα Φαλη­ράκι Ρόδου» βρί­σκε­ται ανάμεσα στις κορυ­φαίες ανα­ζη­τή­σεις για τα Δωδε­κά­νησα.

GOOGLE1GOOGLE2GOOGLE3GOOGLE4GOOGLE5Aκόμη, όπως ανα­φέ­ρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η Αττική, οι Κυκλά­δες και η Κρήτη συγκε­ντρώ­νουν τις περισ­σό­τε­ρες ανα­ζη­τή­σεις καθ’ όλη τη διάρ­κεια του χρόνου σύμφωνα με τη μηχανή ανα­ζή­τη­σης της Google, η οποία συγκέ­ντρωσε στοι­χεία για τον ελλη­νικό του­ρι­σμό από τις ανα­ζη­τή­σεις των χρηστών της σε όλο τον κόσμο.

Τι ψάχνουν πριν ή αφού έρθουν στην Ελλάδα; «Είναι σημα­ντικό οι επαγ­γελ­μα­τίες του του­ρι­σμού να γνω­ρί­ζουν ποιοι είναι οι δυνη­τι­κοί τους πελάτες και να δια­μορ­φώ­νουν ανάλογα τη στρα­τη­γική τους», σχο­λιά­ζει στην «Κ» η Μαρία Φουντά, διευ­θύ­ντρια Μάρ­κε­τινγκ της Google. «Πλη­ρο­φο­ρίες μέσα από τα δωρεάν εργα­λεία που προ­σφέ­ρει η πλατ­φόρμα της Google, όπως τα google trends και το Consumer barometer, σχετικά με το τι ψάχνουν οι επι­σκέ­πτες σε κάθε περιοχή μπορούν να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν για την ενί­σχυση της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας των προ­ϊ­ό­ντων και των υπη­ρε­σιών τους». Για την Ελλάδα ενδια­φέ­ρο­νται αρκετά οι Βρε­τα­νοί, ενώ ακο­λου­θούν οι Γερ­μα­νοί, οι Ιταλοί, οι Αμε­ρι­κα­νοί κ.ά. Δημο­φι­λέ­στε­ρες ανα­ζη­τή­σεις είναι η διαμονή, οι αερο­με­τα­φο­ρές και τα συνο­λικά πακέτα δια­κο­πών.

Οπως παρα­τη­ρεί η κ. Φουντά έχουν αυξηθεί οι ανα­ζη­τή­σεις σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που δίνει αισιό­δοξα μηνύ­ματα για το φετινό καλο­καίρι. «Ενα πολύ ενδια­φέ­ρον στοι­χείο είναι ότι οι ανα­ζη­τή­σεις γίνο­νται σε όλη τη διάρ­κεια του χρόνου και όχι μόνο τους τρεις καλο­και­ρι­νούς μήνες. Αυτό δείχνει ότι υπάρ­χουν σημα­ντικά περι­θώ­ρια διεύ­ρυν­σης της του­ρι­στι­κής περιό­δου με την ανά­δειξη και άλλων μορφών του­ρι­σμού».

Η έρευνα αφορά όλες τις του­ρι­στι­κές περιο­χές της χώρας, από τη Μακε­δο­νία μέχρι την Κρήτη και από τα Δωδε­κά­νησα μέχρι το Ιόνιο. Του­ρί­στες από ΗΠΑ, Μ. Βρε­τα­νία και Γαλλία ψάχνουν περισ­σό­τερο για Αττική μονο­ή­με­ρες εκδρο­μές, πεζο­πο­ρία και ξενα­γή­σεις στην Αθήνα. Το ποσοστό των ανα­ζη­τή­σεων είναι αρκετά υψηλό όλο τον χρόνο με κορύ­φωση τους θερι­νούς μήνες και αυτό που απα­σχο­λεί κυρίως τους επι­σκέ­πτες είναι η διαμονή, οι αερο­με­τα­φο­ρές και τα του­ρι­στικά προ­ϊ­ό­ντα.

Στοι­χεία για τις Κυκλά­δες ανα­ζη­τούν του­ρί­στες κυρίως από Ιταλία, Μ. Βρε­τα­νία και ΗΠΑ με σχεδόν το 60% να ανα­ζη­τεί κατά­λυμα, αλλά και πακέτα δια­κο­πών, αερο­με­τα­φο­ρές και τοπικά προ­ϊ­ό­ντα. Δρα­στη­ριό­τη­τες κυρίως σε Μύκονο και Σαντο­ρίνη ανα­ζη­τούν οι επι­σκέ­πτες, ενώ πολύ συχνά ρωτούν την Google για μετα­φορά από και προς το αερο­δρό­μιο της Μυκόνου. Της τελευ­ταίας στιγμής είναι οι του­ρί­στες της περιο­χής, αφού οι ανα­ζη­τή­σεις είναι χαμηλές την περίοδο μέχρι τον Μάιο, ενώ εκτο­ξεύ­ο­νται τους τέσ­σε­ρις επό­με­νους μήνες μέχρι τέλος Σεπτεμ­βρίου.

Πλη­ρο­φο­ρίες για την Κρήτη ανα­ζη­τούν με μεγάλη διαφορά οι Βρε­τα­νοί τους οποίους ακο­λου­θούν οι Γερ­μα­νοί και οι Γάλλοι. Δημο­φι­λέ­στε­ρες ανα­ζη­τή­σεις είναι οι δρα­στη­ριό­τη­τες σε Χανιά, Ηρά­κλειο και Μάλια, αλλά και η μετα­φορά από και προς αερο­δρό­μια. Οι ανα­ζη­τή­σεις αφορούν κατά 45% τη διαμονή, 23% τις μετα­φο­ρές, 18% και 11% ενοι­κιά­σεις αυτο­κι­νή­των. Οι ανα­ζη­τή­σεις ξεκι­νούν από τον Ιανουά­ριο με ελαφρά πτώση τον Φεβρουά­ριο και συνε­χί­ζουν ανοδικά μέχρι και τον Αύγου­στο με απότομη πτώση τον Σεπτέμ­βριο.

Την Πελο­πόν­νησο προ­τι­μούν κυρίως οι Γερ­μα­νοί και ακο­λου­θούν Ιταλοί, Αγγλοι, Αμε­ρι­κα­νοί, ενώ ανα­ζη­τούν δρα­στη­ριό­τη­τες σε Καλα­μάτα, Ναύπλιο και Κατά­κολο, από τον Ιανουά­ριο έως τον Αύγου­στο. Το 43% αφορά τη διαμονή, το 30% τις μετα­φο­ρές από/προς Πελο­πόν­νησο και το 14% πακέτα δια­κο­πών στην περιοχή.

Του­ρί­στες από Γερ­μα­νία, Μ. Βρε­τα­νία και Ιταλία ενδια­φέ­ρο­νται περισ­σό­τερο για τα Δωδε­κά­νησα, όπου οι ανα­ζη­τή­σεις αφορούν τη διαμονή (47%), τα πακέτα οικο­γε­νεια­κών δια­κο­πών (32%), τις αερο­με­τα­φο­ρές (12%). Το θαλάσ­σιο πάρκο στο Φαλη­ράκι ανα­ζη­τούν –καθ’ όλη τη διάρ­κεια του χρόνου– περισ­σό­τερο από οτι­δή­ποτε άλλο οι επι­σκέ­πτες των Δωδε­κα­νή­σων, ενώ ακο­λου­θούν οι δρα­στη­ριό­τη­τες σε Κω και Ρόδο και οι ημε­ρή­σιες εκδρο­μές.

Αγγλία, Γερ­μα­νία και χώρες της Αν. Ευρώπης ανα­ζη­τούν για Ιόνιο πακέτα οικο­γε­νεια­κών δια­κο­πών και διαμονή, ενώ όσοι φτάνουν στην περιοχή ψάχνουν στοι­χεία για το θαλάσ­σιο πάρκο στην Ζάκυνθο.

Γερ­μα­νία, Ρωσία, Ιταλία ανα­ζη­τούν για τη Μακε­δο­νία πλη­ρο­φο­ρίες –από Ιανουά­ριο μέχρι Σεπτέμ­βριο– για ξενο­δο­χεία, αερο­με­τα­φο­ρές, ενοι­κιά­σεις αυτο­κι­νή­των. Από τις βασι­κό­τε­ρες ανα­ζη­τή­σεις η μετα­φορά από και προς το αερο­δρό­μιο «Μακε­δο­νία», οι μονο­ή­με­ρες εκδρο­μές σε Μετέωρα, Καβάλα και οι δια­δρο­μές πεζο­πο­ρίας.

ΠΗΓΗ: Με στοι­χεία από :

http://money-tourism.gr/

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.