ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάσχονται 2 εκατ. ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην υπουργών

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Βουλή

Βαριά η λυπη­τερή και με πολλούς απο­δέ­κτες, όπως προ­έ­κυψε από τη σημε­ρινή συνε­δρί­αση της Επι­τρο­πής “πόθεν έσχες” της Βουλής καθώς προχωρά σε κατα­σχέ­σεις 2 εκ. ευρώ από τους τρα­πε­ζι­κούς λογα­ρια­σμούς πρώην υπουρ­γών ενώ 19 πρόσωπα παρα­πέ­μπο­νται για φορο­λο­γι­κές παρα­βά­σεις.

Συγκε­κρι­μένα μετά από τον σχετικό έλεγχο που διε­νερ­γή­θηκε από την Επι­τροπή Ελέγχου Δηλώ­σεων της Βουλής εντο­πί­στη­καν συμ­με­το­χές σε ακίνητα και τρα­πε­ζι­κές κατα­θέ­σεις που δεν είχαν δηλωθεί στο Πόθεν Έσχες του υπουρ­γού Οικο­νο­μίας, Γιώργου Σταθάκη, πέραν του αδή­λω­του 1 εκ. ευρώ.

Οι δια­φο­ρές αυτές, προ­έ­κυ­ψαν από τη σύγκριση της αρχικής δήλωσης Πόθεν Έσχες του κ. Σταθάκη, για την οικο­νο­μική χρήση του 2011 και την συμπλη­ρω­μα­τική δήλωση που έκανε ο ίδιος ο υπουρ­γός Οικο­νο­μίας προ­κει­μέ­νου να κατα­γρα­φεί το μη δηλωθέν ποσό του 1 εκ. ευρώ.

Έτσι, η Επι­τροπή έδωσε την δυνα­τό­τητα για το άνοιγμα των τρα­πε­ζι­κών λογα­ρια­σμών του υπουρ­γού, σε περί­πτωση που αυτό απαι­τη­θεί.

«Κανένα θέμα. Κάθε έλεγχος είναι θεμιτός», ανέ­φε­ραν κυβερ­νη­τι­κές πηγές, ενώ συνερ­γά­τες του υπουρ­γού δήλωναν «ουδέν σχόλιον, ας προ­χω­ρή­σουν οι έλεγχοι».

Προ­βλή­ματα και στις δηλώ­σεις Χαρ­δού­βελη, Μητρό­πουλο και Παπα­σταύ­ρου

Ακόμη, η Επι­τροπή έλαβε απόφαση στην συνε­δρί­αση της ερχό­με­νης εβδο­μά­δας να ασχο­λη­θεί με τα προ­βλή­ματα τα οποία προ­έ­κυ­ψαν από τον ανα­δρο­μικό έλεγχο των δηλώ­σεων Πόθεν Έσχες του πρώην υπουρ­γού Οικο­νο­μι­κών Γκίκα Χαρ­δού­βελη, του πρώην βου­λευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρό­που­λου και του συνερ­γάτη του πρώην πρω­θυ­πουρ­γού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπα­σταύ­ρου.

Επίσης, συνε­χί­ζε­ται ο κατά προ­τε­ραιό­τητα έλεγχος της δήλωσης του υπουρ­γού Επι­κρα­τείας, Αλέκου Φλα­μπου­ράρη.

Ακόμη, η Επι­τροπή Πόθεν Έσχες παρέ­πεμψε στον εισαγ­γε­λέα 11 υπό­χρε­ους δηλώ­σεων Πόθεν Έσχες, στους οποίους δεν περι­λαμ­βά­νε­ται νυν βου­λευ­τές, καθώς δεν προ­σήλ­θαν να παρά­σχουν διευ­κρι­νί­σεις για τις προ­βλη­μα­τι­κές δηλώ­σεις τους παρά τις συνε­χείς κλήσεις της Βουλής. Επι­πλέον, υπάρ­χουν 8 υπό­χρεοι, οι οποίοι δεν κατέ­θε­σαν καθόλου δηλώ­σεις Πόθεν Έσχες. Σε έναν υπόχρεο ο οποίος είναι βου­λευ­τής, που υπέβαλε Πόθεν Έσχες, όταν κλήθηκε, δια­πι­στώ­θη­καν προ­βλή­ματα.

Τέλος, σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες, το Ελεγ­κτικό Συνέ­δριο κατα­λό­γισε στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθό­πουλο, να επι­στρέ­ψει το ποσό του 1.800.000 ευρώ και στον πρώην υπουργό της ΝΔ, Αρι­στείδη Τσι­πλάκο, κατα­λό­γισε το ποσό των 150.000 ευρώ αντί­στοιχα.

Για την υπόθεση Χαϊκάλη (για την εται­ρεία στην Κύπρο) υπάρχει απαλ­λα­κτική εισή­γηση της Επι­τρο­πής και κλείνει ορι­στικά.

Ημε­ρη­σία

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.