ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση σηκώνουν… κρασί

news room 1 λεπτό ανάγνωση
κρασί

Ανοικτό, άφησε ο υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών Ευκλεί­δης Τσα­κα­λώ­τος προ­κει­μέ­νου να καταρ­γη­θεί ο ΦΠΑ στην εκπαί­δευση, το ενδε­χό­μενο να υπάρ­ξουν και πρό­σθετα «ισο­δύ­ναμα», πέραν της επι­βο­λής του ειδικού τέλους παι­χνί­δια του ΟΠΑΠ.

Αυτό προ­κύ­πτει επειδή δεν συγκε­ντρώ­νε­ται -σύμφωνα με τους δανειστές- το απαι­τού­μενο ποσό (περίπου 300 εκατ. ευρώ).

Ένα από αυτά τα ισο­δύ­ναμα ενδέ­χε­ται να είναι, σύμφωνα με τον κ. Τσα­κα­λώτο, η επιβολή ειδικού φόρου κατα­νά­λω­σης στο εμφια­λω­μένο κρασί, μέτρο το οποίο αν απο­φα­σι­στεί θα οδη­γή­σει σε αύξηση της τιμής της φιάλης περίπου κατά 30 λεπτά του ευρώ.

Για το μέτρο έχει γίνει συζή­τηση με τους δανει­στές, έχουν γίνει και οι εκτι­μή­σεις για την αποδοσή του αν και ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι ορι­στι­κές απο­φά­σεις.

Δεν είναι πάντως το μόνο μέτρο που βρί­σκε­ται στο τραπέζι.

Εξε­τά­ζο­νται από ένα ως τρία και όπως είπε ερω­τη­θείς σχετικά, δεν απο­κλεί­ε­ται στο νομο­σχέ­διο που προ­ο­ρί­ζε­ται να κατα­τε­θεί σήμερα στη Βουλή να μην προ­βλέ­πε­ται η ρύθμιση για τα ισο­δύ­ναμα αυτά προ­κει­μέ­νου να ορι­στι­κο­ποι­η­θούν και να περι­λη­φθούν τελικά στον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό.

Ο υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών τόνισε ότι το θέμα των ισο­δύ­να­μων του ΦΠΑ στην εκπαί­δευση – ο οποίος σε κάθε περί­πτωση καταρ­γεί­ται – είναι το μονα­δικό από τα 48 θέματα της πρώτης λίστας το οποίο δεν έχει κλείσει ακόμη καθώς μένει να υπάρ­ξουν πρό­σθε­τες δια­βου­λεύ­σεις αύριο.

tvxs.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.