Ρεπορτάζ

Επιχειρηματίας του Φαληρακίου έπεσε θύμα απατεώνων!

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε χθες μια επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στο Φαληράκι, για την έκδοση παραγγελίας προς συστημικές τράπεζες για να της χορηγηθούν στοιχεία ατόμων, που εμπλέκονται σε υπόθεση εξαπάτησής της, προκειμένου να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της εις βάρος τους.
Πιο συγκεκριμένα την 7η Δεκεμβρίου 2018 ένας ημεδαπός με το όνομα “Μανώλης” με τη μέθοδο της εξαπάτησης και δια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί της σε αριθμό κινητού τηλεφώνου, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 13.500 ευρώ, με το πρόσχημα της ιδιότητάς του ως υπαλλήλου υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Ρόδο και ως υπευθύνου για την είσπραξη του δανείου της που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α., προκειμένου να εκταμιευθεί στο όνομά της.
Συγκεκριμένα αυθημερόν, όπως της υπέδειξε, του κατέθεσε στην ALPHA BANK (υποκατάστημα Ρόδου Εθν. Αντιστάσεως) ποσό 10.000 ευρώ σε λογαριασμό και στην WESTERN UNION (κατάστημα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ επί της Λ. Ρόδου-Λίνδου) ποσό 3.500 ευρώ σε άλλο λογαριασμό.
Στη συνέχεια, αντιλαμβανόμενη την σε βάρος της απάτη οργανωμένη από περισσότερα άτομα που δρούσαν με σκοπό να πείθουν ανυποψίαστους πολίτες ότι είναι υπεύθυνοι τραπεζών για τις χρηματοδοτήσεις από προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. ώστε να τους εμβάζουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσαν για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες εκταμίευσης των δανείων τους, κατήγγειλε το γεγονός στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και ανέμενε από την ALPHA BANK να της δώσει στοιχεία των λογαριασμών και των εμπλεκομένων στην υπόθεση εξαπάτησής της, προκειμένου να προβεί στην καταμήνυσή τους.
Πλην όμως μέχρι σήμερα δεν της έχουν χορηγηθεί τα παραπάνω στοιχεία , ενώ πριν από πέντε ημέρες ο εκπρόσωπος της τράπεζας της ανακοίνωσε ότι για τη χορήγηση στοιχείων θα πρέπει να αποδεικνύεται το άμεσο έννομο συμφέρον της και την προέτρεψε στην κατάθεση αιτήσεως ενώπιον της Εισαγγελέως προκειμένου να της γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των εμπλεκομένων στην υπόθεσή της.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καταβενάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου