Ρεπορτάζ

Αγονος απέβη και ο τρίτος διαγωνισμός για τη στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου

Αγονος απέβη χθες και ο τρίτος διαγωνισμός (Β’ Επαναληπτική Μειοδοτική Δημοπρασία) για την ενοικίαση ενός ιδιωτικού ακινήτου για τη στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου με ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα το ποσό των 3.400 €.
Οι επιτελείς της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου αναμένουν πλέον να ληφθεί απόφαση αρμοδίως για την αύξηση του προσφερόμενου τιμήματος και την προκήρυξη νέου διαγωνισμού και μάλιστα άμεσα καθώς επίκειται η έξωση της δικαστικής υπηρεσίας.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», το ακίνητο θα πρέπει να διαθέτει χώρους συνολικής μικτής επιφάνειας 461,25 τ.μ. περίπου ήτοι συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 369,00 τ.μ. (συνολική ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών χώρων 235,00 τ.μ. περίπου, συνολική ωφέλιμη επιφάνεια λοιπών χώρων 134 τ.μ. περίπου) και λοιπούς βοηθητικούς χώρους (χώροι υγιεινής, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, διάδρομοι εξυπηρέτησης χώρων, κ.λ.π.) 92,25 τ.μ..
Το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται στη νήσο Ρόδο, να είναι αποπερατωμένο και να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης / κλιματισμού για τη στέγαση της ως άνω Υπηρεσίας, με διάρκεια μίσθωσης δώδεκα (12) έτη σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις κείμενες διατάξεις.
Θυμίζουμε ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει δύο ιδιοκτήτες ακινήτων στην πόλη της Ρόδου που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο και στην οδό Αννης Μαρίας.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία, που μισθώνει σήμερα το ακίνητο στην οδό Αλ. Διάκου 19-21 δεν προτίθεται να ανανεώσει την μισθωτική σύμβαση, ανεξαρτήτως ύψους του μισθώματος καθώς επιδιώκει να το εκμεταλλευτεί η ίδια.

Από την 10η Σεπτεμβρίου 2019 η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου της οδού Αλ. Διάκου έχει καλέσει εξωδίκως το Ελληνικό Δημόσιο να αποδώσει τη χρήση του σε προθεσμία ενός μηνός προειδοποιώντας ότι θα επιδιώξει δικαστικά την απόδοση του. Σημειώνεται ότι η μίσθωση έχει λήξει από την 18η Δεκεμβρίου 2018.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου