Τοπικές Ειδήσεις

«Αυλαία» για το παραγεγραμμένο σκάνδαλο της «Εψιλον ΑΕΛΔΕ»

Για την 22α Σεπτεμβρίου 2022 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων των 6 παραγεγραμμένων υποθέσεων της χρηματιστηριακής απάτης «μαμούθ», που συγκλόνισε λόγω του οικονομικού της μεγέθους και της μεθόδευσης που υπήρξε, το νησί της Ρόδου από το έτος 2000.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», οι 6 δικογραφίες, που εκκρεμούν εις βάρος του καταζητούμενου με 3 διεθνή εντάλματα σύλληψης χρηματιστή στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, εισάγονται πλέον σε δίκη για να ληφθεί και επισήμως η σχετική απόφαση.
Η έρευνα γύρω από την δραστηριότητα της ως άνω ΑΕΛΔΕ και του καταζητούμενου, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2000, όταν υποβλήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου αίτηση για να κηρυχθεί σε πτώχευση η εταιρεία του, που συνοδεύτηκε στο διάστημα εκείνο από δημοσιεύματα, που τον εμφάνιζαν ως θύμα τοκογλύφων.
Η υπόθεση προσέλαβε μεγάλες διαστάσεις μετά την υποβολή μηνύσεων από επενδυτές αλλά και την διαπίστωση ότι ενώ είχε εκδοθεί διάταξη με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδός του από τη χώρα είχε κατορθώσει να διαφύγει στο διάστημα, που οι μηνύσεις και οι καταγγελίες σε βάρος του, διαδέχονταν η μία την άλλη.
Είχε καταγγελθεί συγκεκριμένα ότι ιδιοποιήθηκε τεράστια ποσά από επενδυτές, που του τα είχαν εμπιστευθεί για να αγοράζει για λογαριασμό τους και να παίζει στο Χρηματιστήριο, αλλά σε δικούς του κωδικούς αριθμούς ή μέσω διαφόρων εταιρειών.
Πέραν των μηνύσεων για απάτη από επενδυτές, εκδόθηκαν διαταγές πληρωμής σε βάρος του από επιταγές, ενώ δικογραφίες σχηματίστηκαν και από το Ελληνικό Δημόσιο για οφειλές ύψους 2 εκατ. ευρώ, που φέρεται να άφησε μέσω της εταιρείας του.
Οι οφειλές του προς το δημόσιο σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ανέρχονται στα 2.004.396,97 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου