ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Αιχμές» Μαρινάκη για αυξήσεις ενστόλων: «Η οικονομική πολιτική καθορίζεται υπό τον πρωθυπουργό, όχι με όρους αναρτήσεων ή δηλώσεων»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

«Όλοι στην κυβέρ­νηση επι­θυ­μούμε να αυξά­νε­ται το εισό­δημα των πολιτών, δεν υπάρ­χουν λιγό­τερο και περισ­σό­τερο ευαί­σθη­τοι», τόνισε ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Παύλος Μαρι­νά­κης, απα­ντώ­ντας σε ερώτηση για το αίτημα των ενστό­λων να εφαρ­μο­στούν συνο­λικά οι αυξή­σεις που ανα­κοι­νώ­θη­καν την Παρα­σκευή για τους στρα­τιω­τι­κούς και στη σκιά  των δηλώ­σεων υπουρ­γών και βου­λευ­τών της ΝΔ που ζητού­σαν την επέ­κταση της εφαρ­μο­γής των αυξή­σεων στο σύνολο των ενστό­λων.

Ο  κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος εξήγησε ότι η κυβέρ­νηση ασκεί πολι­τική που δημιουρ­γεί θέσεις εργα­σίας και αντι­με­τω­πί­ζει τη φορο­δια­φυγή, με απο­τέ­λε­σμα να αυξά­νο­νται τα έσοδα του κράτους, ώστε σήμερα να μπο­ρούμε να κάνουμε την κου­βέ­ντα για το πού θα πάνε τα λεφτά.

«Αυτή δεν ήταν η πρώτη ή η τελευ­ταία ανα­κοί­νωση για τους ένστο­λους. Θα κινη­θούμε σε αντί­στοιχη λογική και για αστυ­νο­μι­κούς, πυρο­σβέ­στες και λιμε­νι­κούς. Κάθε τι είναι μια ξεχω­ρι­στή περί­πτωση και υπάρ­χουν δημο­σιο­νο­μικά δεδο­μένα. Δεν θα αφή­σουμε κανέναν πίσω. Ανάγκες έχουν όλοι και οι συντα­ξιού­χοι και οι εργα­ζό­με­νοι στον ιδιω­τικό τομέα και δεν πρέπει να χαθούμε από τη μεγάλη εικόνα. Και στην επόμενη ΔΕΘ θα έχουμε θετικές ανα­κοι­νώ­σεις για τους πολίτες».

Όπως είπε, η οικο­νο­μική πολι­τική καθο­ρί­ζε­ται από το οικο­νο­μικό επι­τε­λείο υπό την καθο­δή­γηση του πρω­θυ­πουρ­γού και όχι με όρους αναρ­τή­σεων ή δηλώ­σεων, ούτε με όρους επι­κοι­νω­νίας και δημο­φι­λίας.

«Ειδικά οι νεό­τε­ρες γενιές πλή­ρω­σαν πολύ ακριβά τη λογική των μαξι­μα­λι­στι­κών αιτη­μά­των», επε­σή­μανε.

Απα­ντώ­ντας σε ερώτηση για το αν η αναβολή της σημε­ρι­νής επί­σκε­ψης του Κυριά­κου Μητσο­τάκη στο υπουρ­γείο Υγείας απο­τε­λεί ένα μήνυμα στον Άδωνι Γεωρ­γιάδη, ο κ Μαρι­νά­κης απά­ντησε:

«Κανένα μήνυμα στον κ. Γεωρ­γιάδη. Ο πρω­θυ­πουρ­γός θα επι­σκε­φθεί το υπουρ­γείο την επόμενη εβδο­μάδα. Μην φαντα­ζό­μα­στε πράγ­ματα που δεν υπάρ­χουν».

Πηγή: skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.