Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην μικρή κοινωνία χωριού της δυτικής πλευράς του νησιού της Ρόδου, καταγγελία μιας ανύπαντρης αλλοδαπής, μητέρας 3 ανήλικων παιδιών, εις βάρος ενός 35χρονου αλλοδαπού, γείτονά της, που εκμεταλλευόμενος την απουσία της από το σπίτι και την αθωότητα του 8χρονου γιου της, τον κατέστησε σεξουαλικό υποχείριό του για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες σεξουαλικές φαντασιώσεις του.
Κάτοικοι του χωριού, είναι εξοργισμένοι και όπως ανέφεραν χθες σε συντάκτη της «δημοκρατικής», συνδράμουν τις έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού και του Αστυνομικού Σταθμού Σαλάκου, για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δεν έχει δώσει σημεία ζωής και προφανώς κρύβεται σε κάποιο αγρόκτημα.
Η ανύπαντρη αλλοδαπή μητέρα, που εργάζεται σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο χωριό, ενημερώθηκε τυχαία από το 10χρονο παιδί της, ότι ο κατά δύο χρόνια μικρότερος αδελφός του, συχνάζει στο σπίτι του 35χρονου αλλοδαπού, γείτονά τους και ότι ο τελευταίος του δίνει χρήματα.
Η μητέρα θορυβημένη αφού μέχρι τότε δεν ήταν υποψιασμένη, μίλησε με το 8χρονο παιδί της και πληροφορήθηκε ότι ο 35χρονος τον Ιούνιο του 2017, τον οδήγησε στην οικία του και εκεί αφού έβαλε στην τηλεόραση του βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο τον εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις, προσφέροντάς του ως αμοιβή 5 ευρώ. Αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επαναλήφθηκε κι άλλες φορές.
Η μητέρα, ενημέρωσε οικεία της πρόσωπα και την αστυνομία την 27η Μαρτίου 2018 κι έκτοτε ξεκίνησαν έρευνες τόσο από πολίτες όσο κι από την αστυνομία για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.
Ο 35χρονος, που βοηθά σε γεωργικές εργασίες κατοίκους του χωριού, εφέρετο να έχει διαφύγει από την Ρόδο με αεροπλάνο. Η πληροφορία σύμφωνα με κατοίκους του χωριού δεν επιβεβαιώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε και εικάζεται ότι κρύβεται σε κάποιο αγρόκτημα.
Κατά μια πληροφορία διαμένει παράνομα στην χώρα και έχει υποβάλει αίτηση για χορήγηση ασύλου.
Το παιδί σύμφωνα με τις πληροφορίες και η μητέρα του έχουν καταθέσει σχετικά στο ΑΤ Ιαλυσού ενώ θεωρείται σίγουρο ότι της υποθέσεως θα επιληφθεί και παιδοψυχολόγος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ