Τοπικές Ειδήσεις

Αναβιώνει στο Mικτό Oρκωτό της Kω η στυγερή δολοφονία 43χρονου στη Ρόδο

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω θα αναβιώσει αύριο, όπως έχει προαναγγείλει η «δημοκρατική», η στυγερή δολοφονία του Ι. Μ. του Β. 43 ετών, έγγαμου, κατοίκου Κρητηνίας από τους πυροβολισμούς του Σ. Σ. του Φ. 46 ετών, κατοίκου Εμπωνας, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.


Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
‏Στις 7-11-2019 απογευματινές ώρες η Κ. Ε., σύζυγος του θανόντος, προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, προκειμένου να δηλώσει την εξαφάνιση του συζύγου της Μ. Ι. του Β.. Συγκεκριμένα κατέθεσε ότι περί ώρα 17.15 της 6-11-2019 ο σύζυγος της απεχώρησε από την οικία τους στην Κρητηνία με το ΙΧΕ μάρκας CITROEN, χρώματος πράσινου, με προορισμό την Έμπωνα, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με φιλικό του πρόσωπο και δη τον κατηγορούμενο, Σ. Σ..
Ο κατηγορούμενος και ο θανών μεταξύ τους είχαν συναλλαγές που αφορούσαν σε πώληση και αγορά μικροποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, και συγκεκριμένα ηρωίνης.
Γύρω στις 18.00 της 6ης-11-2019 ο Μ. Ι. και ο κατηγορούμενος συναντήθηκαν σε σημείο περίπου 2,5 χιλιόμετρα πλησίον της Έμπωνας, σε ερημική δασική ‏περιοχή ανάμεσα σε Σιάννα και Κρητηνία, όπου ο κατηγορούμενος ανέμενε πεζός τον Μ. Ι., φορώντας ένα γιλέκο με σφαίρες και φέροντας μαζί του την καραμπίνα του. Όταν έφθασε ο Μ. Ι., ο κατηγορούμενος επιβιβάστηκε στη θέση του συνοδηγού και μετέβησαν σε πιο απόμερη τοποθεσία και συγκεκριμένα στο 3°χλμ της επαρχιακής οδού Έμπωνας- Σιαννών, σε αδιέξοδο αγροτικό χωματόδρομο και σε απόσταση 200 μέτρων από την επαρχιακή οδό.
Εκεί, ο κατηγορούμενος κατά τους ισχυρισμούς του, του ζήτησε να του δώσει ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και δη ηρωίνης, για να καλύψει τις ανάγκες της χρήσης του, αλλά ο Μ. Ι. αρνήθηκε διότι ζήτησε αντίτιμο, το οποίο δεν είχε ο κατηγορούμενος.
Ο Μ. του ζήτησε να φύγει εξυβρίζοντάς τον, καθώς ο κατηγορούμενος χρωστούσε ήδη χρήματα στον Μ. Ι..
Ο κατηγορούμενος συνέχισε να του ζητάει με επιμονή, να του δώσει μια ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και δη ηρωίνης, υποσχόμενος ότι θα τον εξοφλήσει σε μεταγενέστερο χρόνο. Εξ’ αυτού του λόγου (δηλαδή της άρνησης του Μ. να του παραδώσει ναρκωτικές ουσίες) ο κατηγορούμενος, πυροβόλησε τέσσερις φορές τον Ι. Μ., τον οποίο τραυμάτισε σε πολλαπλά σημεία στο σώμα του, με το ως άνω κυνηγετικό του όπλο, τα οποία τραύματα, επέφεραν μετ’ ολίγον, ως μόνη ενεργός αιτία, το θάνατο του παθόντος.
Εν συνεχεία ο κατηγορούμενος κατά τους ισχυρισμούς του, βρήκε 200 mg ηρωίνης δίπλα στις ταχύτητες των οποίων έκανε χρήση, και μετά συνέλεξε τους τρεις από τους τέσσερις κάλυκες (καθώς ένας βρέθηκε πλησίον της θύρας του συνοδηγού), πήρε τα κινητά τηλέφωνα του παθόντος, τα οποία κατέστρεψε και έκρυψε, σε άλλο σημείο έκρυψε το κυνηγετικό του όπλο και σε άλλο σημείο το γιλέκο που έφερε τις σφαίρες. Εν συνεχεία επέστρεψε στην οικία του.
Η σύζυγος και ο αδερφός του θανόντος τον αναζητούσαν και η σύζυγός του μετέβη στο Α.Τ Ιαλυσού, όπου και κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι ο σύζυγός της αγνοείται και πως επρόκειτο να συναντήσει τον κατηγορούμενο. Από την Υ.Α. Ρόδου ξεκίνησαν αναζητήσεις προκειμένου να βρεθεί ο κατηγορούμενος και μετέβησαν στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 μονόκαννο μάρκας FALCO cal 410/76, 2 αστεράκια τύπου νίντζα, ένα πτυσσόμενο γκλομπ, ένα κυνηγετικό μαχαίρι με κίτρινη λαβή μήκος λάμας 15,5 εκ, ένα τσεκούρι με ξύλινη λαβή μήκους 41 εκ, μία ξύλινη χειρολαβή με τοποθετημένη μια μυτερή λάμα, συνολικού μήκους 20 εκ., ένα ‏φυσίγγιο μάρκας ΡΜΡ διαμετρήματος 45 ACP, ένα κουτί με κυνηγετικά φυσίγγια, διαμετρήματος 12 cal,, 16 φυσίγγια διαμετρήματος 12 cal, ένα φυσίγγιο διαμετρήματος Ν8, ένας ελβετικός σουγιάς, ένα σκεπάρνι, ένα κατσαβίδι με μαύρη λαβή και μήκος λάμας 20,5 εκ, ένα μεταλλικό μαχαίρι συνολικού μήκους 20,5 εκ και λάμας 20,5 εκ και συνελήφθη για παράβαση του Ν. περί Όπλων. Μετά τη σύλληψή του από αστυνομικούς της Υ.Α. Ρόδου για την παραπάνω πράξη ομολόγησε ότι σκότωσε τον Μ. Ι. και τους οδήγησε στην τοποθεσία όπου ευρίσκετο ο θανών και στα σημεία όπου έκρυψε την καραμπίνα, το γιλέκο και τα κινητά τηλέφωνα του θανόντος. Εν συνεχεία από την από 21-11-2019 ιατροδικαστική εξέταση νεκροψίας- νεκροτομής, σε συνδυασμό με τα ευρήματα της από 8-11-2019 αυτοψίας προέκυψε ότι ο Μ. Ι. έφερε δύο τραύματα εισόδου από τη δεξιά πλευρά του σώματός του και δύο τραύματα εισόδου από την αριστερή πλευρά, το δε σώμα του ευρέθη με κλίση προς τα δεξιά. ‏Η αιτία αυτού του επεισοδίου, που οδήγησε στο θάνατο του Μ. Ι., φαίνεται πως ήταν ένας διαπληκτισμός που είχε ο κατηγορούμενος με τον θανόντα όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις των μαρτύρων και της απολογίας του κατηγορούμενου.
Ο δε διαπληκτισμός αυτός είχε αιτία χρέος του κατηγορουμένου από πώληση ναρκωτικών ουσιών, από τον θανόντα, όπως επιβεβαιώνουν ο αδερφός, η σύζυγος του θανόντος και ο κατηγορούμενος.
Η πράξη όμως αυτή θανάτωσης του Μ. Ι. δεν προέκυψε ότι μπορεί να αποδοθεί σε βρασμό ψυχικής ορμής ή σε ελαττωμένο καταλογισμό, όπως ισχυρίσθηκε κατά την απολογία του ενώπιον της κας Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ρόδου ο κατηγορούμενος καθώς, από όσα ανωτέρω εκτέθηκαν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος, μετέβη στη συνάντησή τους φέροντας γιλέκο με φυσίγγια, με την κυνηγετική του καραμπίνα ‏οπλισμένη και πως όλες οι βολές που πέτυχε κατά του θύματος έγιναν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τούτο δε διότι κατηγορούμενος είχε πρόθεση να σκοτώσει τον παθόντα προκύπτει από τα σημεία που τον έπληξε, όπου κατά την κοινή λογική είναι σφόδρα πιθανόν θα επιφέρουν τον θάνατο, όπως και πράγματι έγινε.
Ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής και συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Δήμος Μουτάφης και Φώτης Χατζηδιάκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου