Τιμώμενη περιφέρεια θα είναι και πάλι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην έκθεση τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΡΟΤΡΟΦ» που ξεκινάει την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και τις 4 Φεβρουαρίου 2019, στην Αθήνα –στο Ολυμπιακό Στάδιο της ξιφασκίας.
Για το θέμα δόθηκε χτες συνέντευξη Τύπου από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, πλαισιωμένο από τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων – Δωδεκανήσου κ. Νίκο Χριστοφόρου και το μέλος του δ.σ. κ. Βασίλη Λιάκη.
«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι η τιμώμενη περιφέρεια και σε αυτή την έκθεση, ως η Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019. Θα συμμετέχουν 44 παραγωγοί από 12 νησιά της περιφέρειάς μας, που αποτελεί έναν πάρα πολύ σημαντικό αριθμό συμμετοχής. Εκεί θα έχουν την δυνατότητα οι παραγωγοί μας να προβάλουν τα προϊόντα τους και να τα προωθήσουν στις αγορές.
Σε συνεργασία, ωστόσο, με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων – Δωδεκανήσου όλες τις ημέρες της έκθεσης θα υπάρξουν πάρα πολλές εκδηλώσεις, στις οποίες θα δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά μας.
Οι εξαίρετοι σεφ μας, έχουν αναλάβει τις δράσεις της Γαστρονομίας στην έκθεση», υπογράμμισε ο κ. Ζαννετίδης.
Επιπλέον, η ΠΝΑΙ προετοιμάζεται για μία ακόμη έκθεση τροφίμων στην Θεσσαλονίκη, στην «Detrop» που θα γίνει από τις 2 – 4 Μαρτίου 2019, όπου θα συμμετέχει με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων – Δωδεκανήσου.
Ο κ. Νίκος Χριστοφόρου, τόνισε πως η συμμετοχή φέτος στην «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» θα είναι μια από τις πολυπληθέστερες αποστολές, αφού θα συμμετέχουν σχεδόν 20 άτομα: «Εκτός από τους παραγωγούς μας, θα κάνουμε και μια καταγραφή συνταγών από τα νησιά μας, οπότε να έχουμε έναν αντιπροσωπευτικό ‘γαστρονομικό κώδικα’ –ένα βιβλίο στο οποίο θα συγκεντρώσουμε πολλές τοπικές συνταγές. Είναι μια πολύ δυναμική έκθεση, καθώς λαμβάνουν μέρος πολλοί παραγωγοί και είναι ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους σεφ που παίρνουν τις συνταγές» αισιοδοξώντας ότι η ΠΝΑΙ θα κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Στην όλη προσπάθεια συμμετέχουν η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου. «Η Γαστρονομία δεν είναι πια το φαγητό αλλά οι παραδόσεις μας, τα προϊόντα και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 τον κερδίσαμε επαξίως» είπε ο κ. Χριστοφόρου.
Ο κ. Λιάκης, πρόσθεσε πως στο κομμάτι της Γαστρονομίας, η ΠΝΑΙ έχει προσθέσει αξία.
Στο περίπτερο της ΠΝΑΙ θα μαγειρεύονται καθημερινά νοστιμιές από τους σεφ μαζί με την πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, την πολυβραβευμένη σεφ κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και θα προσφέρονται εδέσματα στον κόσμο.

Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ
Όπως έγραψε η «δ», η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ τιμά φέτος την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, και έχει οργανώσει πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις από το Νότιο Αιγαίο θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους και να τα κάνουν γνωστά τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού.
Ακόμα, οι φίλοι του Νοτίου Αιγαίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές της Αιγαιακής γης, καθώς και άλλες γαστρονομικές εκπλήξεις με τη σφραγίδα της Αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας.
Με 50 περίπου εκθέτες από πολλά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, και με ένα περίπτερο 312 τ.μ., η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στην έκθεση, με μια εντυπωσιακή γκάμα παραδοσιακών τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν παραδοσιακά προϊόντα από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως μέλι, μελεκούνια, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, γαλακτοκομικά, τυροκομικά προϊόντα κ.λπ. Στην Έκθεση συμμετέχουν οι Περιφέρειες: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου (τιμώμενη Περιφέρεια), Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας με αντίστοιχα τοπικά προϊόντα.

Νέα πρέσβειρα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Νέα πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, είναι η πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ ετοιμάζουν γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και «Πίνουμε Ελλάδα» η Αργυρώ μας ξεναγεί στα πεντανόστιμα μονοπάτια της ελληνικής κουζίνας, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σε συνεργασία με τους σεφ των νησιών του Αιγαίου θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 και τιμώμενη περιφέρεια της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, μοναδικές γαστριμαργικές συνταγές με στόχο να αναδείξουν τον γαστρονομικό πλούτο, τον πολιτισμό και τα προϊόντα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας
Η έκθεση που έγινε θεσμός επιστρέφει δυναμικά για έκτη συνεχόμενη χρονιά με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, καινοτόμες προτάσεις και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.
Η 6η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανανεώνει το ραντεβού της τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών όσο και με τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας από την 1η έως την 4η Φεβρουαρίου 2019, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Η κορυφαία έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιμένει… ελληνικά και προσφέρει την δυνατότητα τόσο σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες με ισχυρή θέση στην εγχώρια αλλά και στην παγκόσμια αγορά όσο και σε μικρούς παραγωγούς, να δώσουν δυναμικά το «παρών» τους και να συνάψουν εποικοδομητικές και συμφέρουσες συμφωνίες, να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγάπη του κοινού, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να πρωταγωνιστήσουν στη μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή.
Ακόμα, η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάζει την θεματική ενότητα «Bio Corner» που περιλαμβάνει εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.
Η ανάγκη για αναζήτηση και αγορά φυσικών και βιολογικών προϊόντων από τους καταναλωτές παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή παρουσιάζοντας με υπερηφάνεια τα πιο αγνά βιολογικά προϊόντα και τους ανεξάντλητους γαστρονομικούς θησαυρούς που κρύβει η ελληνική γη. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν τα μοναδικά αυτά προϊόντα αποκλειστικά από την έκθεση.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ