Τοπικές Ειδήσεις

Απορρίφθηκε και νέο αίτημα της αναδόχου του έργου των LED

Με απόφαση που έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου δεν ικανοποιήθηκε νέο αίτημα της ένωσης εταιρειών «ΟΤΕ Α.Ε. –GLOBILED M.E.Π.E. – ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», αναδόχου του έργου των LED για την επιστροφή εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης του έργου και υποβολή λογαριασμών πληρωμής.

Η Οικονομική Επιτροπή έκανε δεκτή την εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών κ Τηλέμαχου Καμπούρη στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Δεδομένης της σοβαρότητας και της απαιτούμενης προσοχής επί της υπόθεσης, ύστερα και από την ανάμειξη και αναζήτηση στοιχείων επί της υπόθεσης και από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Οικονομική Επιτροπή εμμένει στις υπ.αρ. 874/2020 και 839/2020 αποφάσεις της.
Τα παραπάνω ισχύουν παγίως επί κάθε συνεχών προηγούμενων και επόμενων εγγράφων της ΕΝΩΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ κατά καταχρηστική άσκηση του άρθρου 20 της ΣΠΥ».
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ενώ εκκρεμεί η έγκριση και αποδοχή ή μη από τον Δήμο Ρόδου της γνωστοποίησης ολοκλήρωσης εγκατάστασης του διαβόητου έργου των Led, με ανάδοχο την ως άνω ενωση εταιρειών, η ενιαία και ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Διαφάνειας με έγγραφό της γνωστοποίησε στην δημοτική αρχή ότι διενεργεί έρευνα για το θέμα και ζητά συγκεκριμένα στοιχεία καθώς και αποφάσεις, που αφορούν στην διαχείριση της συγκεκριμένης Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων – Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Ρόδου».
Η ένωση εταιρειών, όπως έγραψε η «δημοκρατική», εχει γνωστοποιήσει στην Επιτροπή Παραλαβής και Παρακολούθησης της Σύμβασης την ολοκλήρωση του έργου.
Η ένωση εταιρειών διαμαρτύρεται εξάλλου για το ό,τι για χρονικό διάστημα πλέον των οκτώ μηνών, δεν έχει εκδοθεί oριστική απόφαση με την οποία, είτε να διαπιστώνεται ότι δεν συντρέχει περίπτωση κήρυξής της έκπτωτης είτε να κηρύσσεται έκπτωτη.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι τα όργανα του Δήμου έχουν απωλέσει την αρμοδιότητα να κηρύξουν την ένωση έκπτωτη. Ισχυρίζεται εξάλλου ότι ο Δήμος εμμένει αδίκαιολογήτως και, πάντως, αναρμοδίως να ασχολείται με το «δήθεν εκκρεμές ζήτημα έκπτωσής της» κατά τρόπο «τουλάχιστον παράδοξο, ακυρώνοντας το με αρ. IV/14.05.2020 πρακτικό της ΕΠΠΕ, ανασυγκροτώντας την τελευταία και αναθέτοντας σχετικό έργο σε εξωτερικούς ιδιωτικούς συμβούλους».
Διατείνεται μάλιστα ότι όλες αυτές οι ενέργειες του Δήμου ελέγχονται ως παράνομες και αντισυμβατικές.
Επιπλέον ζητά από τον Δήμο Ρόδου να υποδείξει τα οριστικά σημεία εγκατάστασης 120 θέσεων έξυπνης στάθμευσης και 6 θέσεων δημιουργίας Wi-Fi Spots, των οποίων τα απαιτούμενα υλικά και oι εξοπλισμοί βρίσκονται ήδη στην αποθήκη της και ότι η εγκατάστασή τους θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου