ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Telegraph: Η οικονομία ανακάμπτει, οι δύσκολες ημέρες δεν έχουν τελειώσει ακόμη για τους Έλληνες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ελλάδα
Μέγεθος γραμμάτων

To 2018 μπο­ρεί να είναι η χρο­νιά που η ελ­λη­νι­κή οι­κο­νο­μία θα ανα­κάμ­ψει τε­λι­κά, ανα­φέ­ρει σε δη­μο­σί­ευ­μά της η βρε­τα­νι­κή Telegraph, ωστό­σο επι­ση­μαί­νει ότι οι δύ­σκο­λες ημέ­ρες δεν έχουν τε­λειώ­σει ακόμη για τους Έλ­λη­νες.

«Ανοί­γουν οι Έλ­λη­νες ούζο και ρε­τσί­να για να πα­νη­γυ­ρί­σουν; Απο­τε­λούν πα­ρελ­θόν οι πιο μαύ­ρες ημέ­ρες, με φτω­χούς συ­ντα­ξιού­χους που ψά­χνουν στα σκου­πί­δια για να βρουν κάτι να φάνε; Οχι ακρι­βώς», ανα­φέ­ρει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά το δη­μο­σί­ευ­μα.

Ο του­ρι­σμός είναι αναμ­φι­σβή­τη­τα ισχυ­ρός- και γί­νε­ται ακόμη πε­ρισ­σό­τε­ρο- αυτός ο το­μέ­ας είναι μία «φού­σκα» και μη αντι­προ­σω­πευ­τι­κός της υπό­λοι­πης οι­κο­νο­μί­ας, επι­ση­μαί­νει η Telegraph, ση­μειώ­νο­ντας ότι μα­κριά από τις βίλες και τις τα­βέρ­νες στα νησιά, η ελ­λη­νι­κή οι­κο­νο­μία έχει ακόμη πρό­βλη­μα.

Ως επι­χεί­ρη­μα για αυτό επι­ση­μαί­νει ότι η ανερ­γία πα­ρα­μέ­νει η υψη­λό­τε­ρη στην ΕΕ, στο 22%, ενώ το πο­σο­στό είναι 50% για τα άτομα κάτω των 25 ετών.

«Τα πο­σο­στά πέ­φτουν, είναι αλή­θεια, αλλά πολ­λές από τις νέες δου­λειές που δη­μιουρ­γού­νται είναι με­ρι­κής απα­σχό­λη­σης και χα­μη­λά αμει­βό­με­νες, με μέσο μισθό μόλις 400 ευρώ. Οι φόροι που αυ­ξή­θη­καν ξανά και ξανά είναι τόσο υψη­λοί που ”σα­κα­τεύ­ουν”», συ­νε­χί­ζει η βρε­τα­νι­κή εφη­με­ρί­δα.

«Η ζωή πα­ρα­μέ­νει δύ­σκο­λη για πολ­λούς Ελ­λη­νες», ση­μειώ­νει η Telegraph, προ­σθέ­το­ντας ότι επι­χει­ρή­σεις πα­σχί­ζουν να εξα­σφα­λί­σουν δά­νεια, καθώς οι τρά­πε­ζες είναι φορ­τω­μέ­νες με «κόκ­κι­να» δά­νεια σε επί­πε­δα ρεκόρ. «Οι επι­χει­ρή­σεις πλήτ­το­νται ακόμη από ”βυ­ζα­ντι­νή” γρα­φειο­κρα­τία και την απο­τυ­χία δια­δο­χι­κών κυ­βερ­νή­σε­ων να με­ταρ­ρυθ­μι­στεί το δι­κα­στι­κό σύ­στη­μα», επι­ση­μαί­νει ακόμη, θυ­μί­ζο­ντας ότι σύμ­φω­να με την τε­λευ­ταία έρευ­να της Πα­γκό­σμιας Τρά­πε­ζας για το πόσο εύ­κο­λο είναι να ανοί­ξουν επι­χει­ρή­σεις, η Ελ­λά­δα είναι 67η ανά­με­σα σε 190 χώρες.

Ακόμη κι αν το 2018 φέρει μία αβέ­βαιη ανά­καμ­ψη, θα πε­ρά­σει πολύ και­ρός προ­τού οι Έλ­λη­νες ανα­κτή­σουν το επί­πε­δο ζωής που απο­λάμ­βα­ναν πριν από την κρίση, κα­τα­λή­γει το δη­μο­σί­ευ­μα.

«Οι Έλ­λη­νες δεν θα φτά­σουν στο επί­πε­δο ευ­η­με­ρί­ας που είχαν το 2009 πριν από το 2025 ή το 2030», επι­ση­μαί­νει ο Πα­να­γιώ­της Πε­τρά­κης, κα­θη­γη­τής Οι­κο­νο­μι­κών του ΕΚΠΑ. «Κάθε χρόνο αι­σθα­νό­μα­στε λίγο κα­λύ­τε­ρα, αλλά η ανά­καμ­ψη θα είναι πάρα πολύ αργή. Πι­στεύω ότι οι πε­ρισ­σό­τε­ροι Έλ­λη­νες πα­ρα­μέ­νουν αρ­κε­τά απαι­σιό­δο­ξοι», προ­σθέ­τει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.