Ρεπορτάζ

Αναβλήθηκε αορίστως η εξέταση της εφέσεως του Αρτέμιου Σώρρα

Αναβλήθηκε χθες αορίστως μέχρι να κλητευθεί νομίμως και ο συγκατηγορούμενος του, προκειμένου να δικαστεί στην ίδια υπόθεση, έχοντας ασκήσει νομίμως και εμπροθέσμως έφεση, η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου της εφέσεως που άσκησε ο Αρτέμιος Σώρρας κατά της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικό και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», στην ίδια υπόθεση, σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε ένας πρώην συνεργάτης και συγκατηγορούμενός του, που κρίθηκε ένοχος συμπληρωματικώς και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Είχε ασκήσει έφεση η οποία δεν προσδιορίστηκε στην ίδια δίκη.
Όπως έγραψε η «δ», το κλητήριο θέσπισμα εις βάρος τους σχηματίστηκε κατόπιν αναφοράς του δημοσιογράφου κ. Ελευθερίου Ρήνου.
Στον Σώρρα αποδίδεται ειδικότερα ότι στη Ρόδο την 24η Οκτωβρίου 2015, με πρόθεση διέσπειρε μέσω διαδικτύου ψευδείς ειδήσεις ικανές να προκαλέσουν ανησυχία και φόβο στους πολίτες και συγκεκριμένα απευθυνόμενος μέσω ανάρτησης στις ιστοσελίδες facebook alfeiospotamos.gr προς αόριστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου στη Ρόδο και σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, μεταξύ των οποίων τα μέλη και οι υποστηρικτές της οργάνωσης με το διακριτικό τίτλο “Ελλήνων Συνέλευσις”, ισχυρίστηκε ότι διατηρεί απαίτηση ποσού ύψους 670.000.000.000€ σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε, απαίτηση πηγάζουσα δήθεν από έγκυρες και δεκτικές ρευστοποίησης μετοχές της “Τράπεζας της Ανατολής” που ο ίδιος κατείχε, γεγονός εν γνώσει του ψευδές και δυνάμενο να προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες και φόβο αναφορικά με την κεφαλαιακή επάρκεια μιας εκ των μεγαλυτέρων τραπεζικών ανωνύμων εταιρειών της Ελλάδας και κατ’ επέκταση αναφορικά με τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε τον ισχυρισμό του πρώτου κατηγορουμένου περί υπάρξεως απαίτησης σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. δήθεν από έγκυρες και δεκτικές ρευστοποίησης μετοχές της “Τράπεζας της Ανατολής” αναφέροντας χαρακτηριστικά (αυτολεξί) ότι:
“Το θέμα της αξίας της μετοχής της Τράπεζας της Ανατολής έκλεισε νομικά με απόφαση της Βουλής στα 678.647.978.985 ΔΙΣ ΕΥΡΩ! Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών Σαχινίδη!
Σε ερώτηση του βουλευτή Τζηκαλάγια για τη δωρεά του Αρτέμη Σώρρα σε δύο ΜΚΟ για το ξεχρέωμα δημοσίου και ιδιωτικού ελληνικού χρέους 8 (οκτώ) χρυσών μετοχών της Τράπεζας Ανατολής αξίας 678.647.978.985 ευρώ η κάθε μια έγκυρη μετοχή!!! και 5.429.183.831.885,23 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ αξία οι 8 μετοχές μαζί !!!!! Και αυτές είναι οι μόνες παγκοσμίως μετοχές έγκυρες και με πόθεν έσχες με επίσημη βεβαίωση του γαλλικού κράτους”.
Επιπλέον, κρίθηκε ένοχος για το ό,τι ισχυρίσθηκε ενώπιον τρίτου για κάποιον άλλο εν γνώσει του ψευδή γεγονότα που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη αυτού συγκεκριμένα, μέσω δύο σχολίων που ανάρτησε στην ιστοσελίδα alfeiospotamos.gr συκοφάντησε τον κ. Ρήνο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου