Τοπικές Ειδήσεις

Παρασκευάς Γιάννης: “Δυο λόγια από καρδιάς για το Σίμο Παρασκευά”

Δεν υπάρχει τίποτα πιο βέβαιο από του θανάτου τον ερχομό.

Της γέννησης μας η ώρα διαβατήριο του δικού του ερχομού γίνεται.

Το άγγελμα του ξαφνιάζει, πρόξενο συναισθημάτων πολλαπλών γίνεται, συναισθήματα πόνου, θλίψης, συμπόνιας και το μυαλό του καθενός με μύριες τόσες σκέψεις γεμίζει.

Το φθαρτό της φύσης μας, το πρόσκαιρο της ζωής, την ματαιότητα του κόσμου τούτου, στο μυαλό στροβιλίζονται και για λίγες στιγμές, στων πεπραγμένων την αξιολόγηση οδηγούμεθα και ύστερα από λίγο στα δικά μας χανόμαστε.

Δύσκολη του θανάτου η αποδοχή, πιο δύσκολη κάθε φορά για αυτούς, που για κάποιον δικό τους άνθρωπο την πόρτα του κτυπά.

Συναισθήματα πολλαπλά του φίλου Σίμου Παρασκευά ο θάνατος σε πολλούς δημιούργησε.

Συντοπίτης που της ζωής του το πέρασμα σε τούτο το νησί, σε αυτή την πόλη, αδιάφορο και άχρωμο δεν ήταν.

Ζωντάνια που από μέσα του αυθόρμητα ξεχυνόταν, των μικρών και καθημερινών, των μεγάλων και των ουσιαστικών εραστής, με πάθος τη ζωή αγάπησε και η ζωή απλόχερα του το ανταπόδωσε.

Με τον τρόπο τον δικό του τον ξεχωριστό και μερικές φορές ιδιόρρυθμο, την δική του σφραγίδα άφησε, στην Ροδιακή κοινωνία και τον τόπο.

Με θετική, έντονη και παραγωγική παρουσία στα κοινά, λάτρευε το τόπο του, βαθιά μέσα του πίστευε, πως άλλος τόπος δεν υπάρχει πιο όμορφος, εύκολα τον θυμό και την στεναχώρια του εκδήλωνε, για λάθη και παραλείψεις.

Του κεφιού και της χαράς προσωποποίηση, στις συντροφιές που βρισκόταν, φίλος της κουβέντας της χαλαρής και σοβαρής.

Συνάδελφος καλός με τους συναδέλφους του, φίλος με τους φίλους του και συνεργάτης ειλικρινής στο κόμμα του, στους συλλόγους, Επιμελητήριο, Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Στην μνήμη μου ανεξίτηλα χαραγμένες μένουν οι στιγμές των κοινών συμφωνιών, για ότι επωφελές και σωστό για τον τόπο.

Ποτέ εμπόδιο δεν στάθηκαν οι διαφορετικές πολιτικές μας τοποθετήσεις και οι κομματικές μας εντάξεις.

Σε πολλούς θα λείψεις φίλε Σίμο, μα πιο πολύ στην οικογένεια σου και σίγουρα θα νοιώθεις εκεί ψηλά που βρίσκεσαι καλά, όταν βλέπεις, ότι και άλλοι πολλοί, το δικό σου παράδειγμα ακολουθούν και τον τόπο μας αγαπούν.

Παρασκευάς Γιάννης

Ρόδος 29/1/2020

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου