Τοπικές Ειδήσεις

Ενίσχυση της πολιτιστικής δραστηριότητας στα νησιά του Αιγαίου

35.000 ευρώ για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου»

Με στόχο την προώθηση και τη στήριξη της τέχνης και του νησιωτικού πολιτισμού το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενισχύει την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα στα νησιά του Αιγαίου δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη δράση οργανισμών και προγραμμάτων που στοχεύουν στην ανάπτυξη και εξέλιξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε την επιχορήγηση, συνολικού προϋπολογισμού 35.000 €, για τη χρηματοδότηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Νισύρου που αφορά στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, στον χώρο του Αιγαίου, ένα μοναδικό ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ελληνικής πρωτοβουλίας για επαγγελματίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Η χρηματοδότηση γίνεται, μέσω του προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός σημείωσε: «Η Μεσόγειος και το μοναδικό περιβάλλον των νησιών της χώρας μας αποτελεί έμπνευση για έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Το φως και τα χρώματα της θάλασσας είναι συχνά το αντικείμενο της καλλιτεχνικής δραστηριότητας των ανθρώπων που ασχολούνται και αγαπούν τον κινηματογράφο. Η ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την ενημέρωση, τη μάθηση και την παραγωγή δημιουργικών προσπαθειών και κάνουν γνωστή τη νησιωτική μας χώρα σε όλη την Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα προσελκύουν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, δεν μπορεί παρά να μας βρει αρωγούς και συμπαραστάτες».

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου