Τοπικές Ειδήσεις

Σταθερά πτωτική η πορεία των εμβολιασμών στη Ρόδο

Σταθερά πτωτική είναι η πορεία των εμβολιασμών κατά της νόσου Covid-19 στη Ρόδο. Ο αριθμός των νέων ραντεβού είναι μικρότερος από ποτέ, γεγονός το οποίο, αν μη τι άλλο, φανερώνει την απροθυμία των πολιτών να λάβουν μέρος στην εμβολιαστική εκστρατεία, συμβάλλοντας στην επίτευξη του πολυπόθητου στόχου για το κτίσιμο τείχους ανοσίας.
Όπως προκύπτει από επίσημες πηγές, μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί στη Ρόδο 139.000 εμβολιασμοί συνολικά, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες είναι περίπου 78.500. Και μπορεί πάνω από το 50% των πολιτών να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης απέχει από τα επιθυμητά επίπεδα, έτσι ώστε το νησί να μη κινδυνεύσει σοβαρά στην περίπτωση ενός νέου κύματος της πανδημίας.
Τα στατιστικά δεδομένα κατά την περίοδο 6 έως 25 Σεπτεμβρίου είναι δυστυχώς αποκαρδιωτικά. Σύμφωνα με αυτά, υπήρξε τις πρώτες δεκατρείς ημέρες εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, σταδιακή μείωση των ραντεβού σε ποσοστό 42% συγκριτικά με τη μέγιστη τιμή των 504 ραντεβού στις 6/9/2021. Και η αρνητική πορεία, όπως αποδεικνόυν τα ποσοστά, δεν είχε φρένο. Το ποσοστό της μείωσης σκαρφάλωσε στο 81% στο διάστημα από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου σε σύγκριση πάντα με τη μέγιστη τιμή των 504 ραντεβού!
«Εκτιμούμε ότι οι πιθανότητες να αυξηθεί η συμμετοχή στην εμβολιαστική εκστρατεία, είναι πλέον ελάχιστες. Όλοι όσοι ήταν αποφασισμένοι ή όσοι είχαν κάποιες αμφιβολίες και πείστηκαν στην πορεία, έχουν ήδη εμβολιαστεί. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχουμε φτάσει στον πυρήνα των αντιεβολιαστών, οι οποίοι δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη. Ο αριθμός των ραντεβού έχει μειωθεί πολύ και δεν περιμένουμε ότι θα υπάρξει θετική ανατροπή, αφού όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε στο στάδιο της πλήρους… άρνησης» δήλωσε στη “δ”, ο κ. Νίκος Παυλίδης, υπεύθυνος της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ρόδου.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μετά την αναστολή λειτουργίας του μέγα εμβολιαστικού κέντρου στην περιοχή της Καλλιθέας στις 6 Σεπτεμβρίου, οι εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19 πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο κέντρο υγείας Ρόδου, στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων με το σκεύασμα της Pfizer.
Τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώνονται στις επίσημες πλατφόρμες καθημερινά, αφορούν στο διάστημα κατά το οποίο οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στο Κ. Υγείας Ρόδου.
Και ενώ η συμμετοχή των Ροδιτών στην εμβολιαστική εκστρατεία καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, αποτελεί ευχάριστη έκπληξη η μείωση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Μόλις 15 ασθενείς νοσηλεύονται αυτές τις ημέρες στην κλινική covid του νοσοκομείου, χωρίς να εμπνέει καμία ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους. Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο το Νοσοκομείο είχε φθάσει να νοσηλεύει έως και 50 άτομα που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.
«Έχει μειωθεί σημαντικά η νοσηλεία των περιστατικών covid στο νοσοκομείο, γεγονός που συνδέεται προφανώς με τη μείωση των κρουσμάτων που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ.
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 άτομα χωρίς να υπάρχει κάποιο βαρύ περιστατικό ανάμεσά τους.
Βέβαια η μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάσουμε και να χαλαρώσουμε. Αντίθετα, θα πρέπει πάντα να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, έτσι ώστε να αποφύγουμε μία νέα ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων”, δήλωσε ο διοικητής του ΓΝΡ, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου