Μακρύς είναι ο κατάλογος των εκδηλώσεων που έχει οργανώσει ο Δήμος της Ρόδου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.
Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος τουρισμού, Μαρίζα Χατζηλαζάρου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, οι φετινοί εορτασμοί αποτελούν μία καλή ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση γύρω από τις νέες τεχνολογίες προώθησης του τουρισμού. Τέτοιες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από Ροδίτες και γνωρίζουν ήδη μεγάλη επιτυχία θα παρουσιαστούν σήμερα το βράδυ στην πλατεία δημαρχείου.
«Με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου γιορτάζει και φέτος η Ρόδος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Φέτος, η επίσημη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη με θέμα “Τουρισμός και Ψηφιακή Μεταμόρφωση”, η αξιοποίηση δηλαδή των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων προς όφελος του τουρισμού. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση γύρω από τη συμβολή των νέων τεχνολογιών στην τουριστική ανάπτυξη παρέχοντας παράλληλα μία πλατφόρμα για επενδύσεις, εταιρικές σχέσεις και συνεργασία για ένα πιο υπεύθυνο και χωρίς αποκλεισμούς τομέα του τουρισμού.
Η αξιοποίηση της καινοτομίας και της ψηφιακής εξέλιξης παρέχουν στον τουρισμό ευκαιρίες για βελτίωση του επιπέδου συμμετοχής, της ενδυνάμωσης των τοπικών κοινωνιών και της διαχείρισης των πόρων μεταξύ άλλων στην ευρύτερη ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε η κα Χατζηλαζάρου.
Αναλυτικότερα, το φετινό πρόγραμμα στη Ρόδο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και κορυφώνεται στο διήμερο 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου ομιλία του καθηγητή του παν. Αιγαίου, Σπύρου Συρόπουλου με θέμα «Οι απαρχές του τουρισμού από την αρχαιότητα». Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι καινοτόμες εφαρμογές προβολής και προώθησης τουρισμού, όπως Be Local@Rhodes, MustGoLindos – VirtualTourGuide, VirtualPilot κλπ. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα ενώ θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα.
Αύριο Κυριακή, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με επίκεντρο τα Στεγνά Αρχαγγέλου. Στην παραλία των Στεγνών θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Αρχαγγέλου παραδοσιακό γλέντι με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και τοπικά εδέσματα.
Χθες, πραγματοποιήθηκε φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας Ιαλυσού με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου-Κυκλάδων και τον τοπικό σύλλογο γυναικών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ