Ειδήσεις

Καλύτερα από πέρσι πήγαν φέτος τα Ροδιτόπουλα

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ έβαλε χθες το υπουργείο Παιδείας με την ανακοίνωση των βάσεων και των ονομάτων των επιτυχόντων.
Με δάκρυα χαράς και συγκίνησης αρκετοί απόφοιτοι προσήλθαν στα λύκεια της Ρόδου για να ενημερωθούν για τις σχολές στις οποίες εισήχθησαν.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων ήταν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, οι διευθυντές των λυκείων καθως και οι καθηγητές.
Για μια φορά ακόμη οι μαθητές των λυκείων της Ρόδου έδωσαν μάχη και νίκησαν, αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους σε πολύ καλές πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και άλλων πόλεων της χώρας.
Ολοι σχεδόν ξεκίνησαν ήδη να ετοιμάζουν τις αποσκευές τους προκειμένου να εγκατασταθούν στις πόλεις, όπου θα σπουδάσουν.
«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανακοινώθηκαν σήμερα (σ.σ. χθες) στις 10.00 από το υπουργείο Παιδείας. Τα στοιχεία μας δείχνουν πως το 90% των μαθητών που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ», δήλωσε χθες ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των μαθητών που πήγαν πολύ καλά στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης δήλωσε, πως είναι περισσότεροι από πέρσι.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας συμπλήρωσαν μηχανογραφικά 1.400 μαθητές. Πολύ καλά πήγαν στις εξετάσεις και εισάγονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 1.210 υποψήφιοι. Πήγαμε πολύ καλά φέτος σε σχέση με πέρσι και είναι περισσότεροι οι εισαχθέντες. Δεν ήταν και πολύ δύσκολα τα θέματα που τέθηκαν στα διαγωνίσματα. Και αυτοί που δεν κατάφεραν να εισαχθούν, θέλω να ξέρουν πως δεν έγινε κάτι κακό. Τα παιδιά αυτά έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος ξανά στις εξετάσεις. Δεν χρειάζεται στη χώρα μας να είναι όλοι κάτοχοι πτυχίων ανώτατων σχολών», τόνισε ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Την ικανοποίησή του για τις πολύ καλές επιδόσεις που είχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ρόδου εξέφρασε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Ζήκας.
«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί οι μαθητές μας πήγαν πολύ καλά φέτος. Είχαν μεγάλες επιτυχίες στις πανελλήνιες εξετάσεις, αφού εισήχθησαν σε πολύ καλές σχολές», δήλωσε ο κ. Βασίλης Ζήκας.
Σε ερώτηση για τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ο κ. Ζήκας δήλωσε πως 96 εισήχθησαν σε ΑΕΙ και 28 σε ΤΕΙ.
Χαρούμενη και ικανοποιημένη με το καλό αποτέλεσμα που πέτυχε στις εξετάσεις αφού εισήχθη τέταρτη με 19.473 μόρια στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή Αθηνών, δήλωσε η απόφοιτη του 1ου Λυκείου Πελαγία Καρυδάκη.
«Πέτυχα το καλό αποτέλεσμα με πολύ καλό διάβασμα και οργάνωση. Από μικρό παιδί ήθελα να γίνω γιατρός», δήλωσε η απόφοιτη του 1ου Λυκείου κ. Πελαγία Καρυδάκη.
Ενδέκατη στη Νομική Αθηνών με 19.562 μόρια εισήχθη η Αναστασία Γεροστάθη, απόφοιτη του 1ου Λύκείου Ρόδου.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί οι κόποι που έκανα δεν πήγαν χαμένοι. Κατάφερα να εισαχθώ και με πολύ καλή σειρά στη σχολή που επιθυμούσα», δήλωσε η απόφοιτη του 1ου Λυκείου Ρόδου Αναστασία Γεροστάθη.
«Κατάφερα να εισαχθώ στη Σχολή Κτηνιατρικής που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη με 18.259 μόρια. Αισθάνομαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Ξεκινά μια νέα προσπάθεια για μένα», δήλωσε η απόφοιτη του 1ου Λυκείου Μαριέτα Ταμβακά.
«Πέρασα στο Φυσικό Αθηνών με πολύ καλό βαθμό. Ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα θα πρέπει να μεταβώ στην πρωτεύουσα και να αναζητήσω κατοικία», δήλωσε ο απόφοιτος του 1ου Λυκείου Ρόδου Παναγιώτης Βάγκαλης.
«Κατάφερα να εισαχθώ στη Σχολή Μηχανικών Τεχνολογίας Αεροσκαφών, που λειτουργεί στη Χαλκίδα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα που είχα. Ήταν η πρώτη μου επιλογή», δήλωσε ο απόφοιτος του 1ου Λυκείου Ρόδου Βασίλης Αλεξίου.
Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι μαθητές του 3ου Λυκείου πήγαν πολύ καλά στις Πανελλήνιες εξετάσεις εξέφρασε ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Καραγιάννης.
«Οι μαθητές πήγαν πολύ καλά στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Οι επιτυχόντες είναι πάρα πολλοί. Ελπίζουμε να πάνε εξίσου καλά και στις σπουδές τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καραγιάννης:
«Εύχομαι να προχωρήσουν καλά στις σπουδές τους και να ασκήσουν το επάγγελμα για το οποίο θα κουραστούν».
«Υπέροχα νιώθω. Κατάφερα να εισαχθώ στην Ιατρική Ηρακλείου με 18.844 μόρια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς και τους καθηγητές μου. Οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι», δήλωσε ο απόφοιτος του 3ου Λυκείου Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.
«Είμαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Κατάφερα να εισαχθώ με 19.238 μόρια στην Ιατρική Σχολή που λειτουργεί στο Ηράκλειο. Ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο το οποίο συμπλήρωσα», δήλωσε η απόφοιτη του 3ου Λυκείου Παρασκευή Τριανταφύλλα.
Χαρά και ικανοποίηση επικρατούσε χθες και στις τάξεις των αποφοίτων του 2ου Λυκείου, που πήγαν πολύ καλά στις εξετάσεις.
Μεταξύ των επιτυχόντων ήταν ο Γιάννης Βαρέλης, που έχει γενικό βαθμό 19,28 και εισήχθη στη σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Αθήνα.
Πολύ καλά πήγε και ο απόφοιτος του 2ου Λυκείου Νίκος Αγγελής, που έχει συγκεντρώσει βαθμολογία 19.18. και εισήχθη στην Ιατρική σχολή της στη Θεσσαλονίκης.
Καλές επιδόσεις είχε και ο απόφοιτος του ίδιου σχολείου ‘Αγγελος Παπακαλοδούκας που εισήχθη στη σχολή μηχανολόγων μηχανικών της Θεσσαλονίκης και ο Κυριακόπουλος Σπυρίδων, που εισήχθη στη Νομική Αθηνών.
Ο Σύλλογος Δωδ/σίων Φοιτητών Αθήνας και Πειραιά σε συγχαρητήρια ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
«Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελληνίων εξετάσεων, οφείλουμε να συγχαρούμε τους μαθητές, για τις επιδόσεις τους, σε αυτή τη δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία. Ευχόμαστε σε όλους τους μελλοντικούς φοιτητές, καλή σταδιοδρομία. Θα είμαστε δίπλα τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα, ώστε να εξοικειωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις συνθήκες που απαιτεί το Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Οσον αφορά τον Σύλλογό μας, θα χαρούμε να υποδεχτούμε τους φοιτητές που θα επιτύχουν σε μια σχολή της Αθήνα ή του Πειραιά και να τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της φοιτητικής ζωής».
Η βουλευτής Δωδ/σου κ. Μίκα Ιατρίδη, σε δήλωσή της, αναφέρει, μεταξύ άλλων, και τα ακόλουθα:
«Θα ήθελα, μέσα από την καρδιά μου, να συγχαρώ τους νέους και τις νέες που είδαν τις προσπάθειές τους να ευοδώνονται με την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στη νέα τους πορεία».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου