- Ο Σύλλογος Γυναικών Παστίδας διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Τακακιού στις 11 Ιουλίου 2026, στον Αη Γιώργη Παστίδας, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες.
- Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ζωντανή παρασκευή του παραδοσιακού γλυκίσματος Τακάκι, αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία και παράδοση.
- Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μουσική, χορό και πολιτιστικές δράσεις με συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων και χορευτικών τμημάτων.
- Το Φεστιβάλ αποτελεί γιορτή μνήμης και πολιτισμού, με στόχο τη διατήρηση και μετάδοση των τοπικών ηθών και εθίμων στις νεότερες γενιές.
Ο Σύλλογος Γυναικών Παστίδας διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Τακακιού και προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες σε μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στην τοπική παράδοση, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου 2026, στις 20:00, στον χώρο του Αη Γιώργη Παστίδας.
Το Τακάκι, το παραδοσιακό γλύκισμα της Παστίδας, θα έχει την τιμητική του. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά την παρασκευή και το μέλωμά του, όπως ακριβώς γινόταν από τις παλαιότερες γενιές, γνωρίζοντας από κοντά μια σημαντική γαστρονομική παράδοση του τόπου μας.
Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει μουσική, χορό και πολιτιστικές δράσεις με τη συμμετοχή της ορχήστρας του Στράτου Τσιρακάκη, παραδοσιακή μουσική από παιδιά, χορούς από τον Πολιτιστικο Συλλόγο Έμπωνας «Ο Αττάβυρος», καθώς και του παιδικού και εφηβικού χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Γυναικών Παστίδας.
Το Φεστιβάλ Τακακιού αποτελεί μια γιορτή μνήμης, γεύσης και πολιτισμού, που αναδεικνύει την τοπική ταυτότητα και τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας. Είναι ένα ταξίδι στην παράδοση, φτιαγμένο με αγάπη, μεράκι και εθελοντική προσφορά από τις γυναίκες της Παστίδας, οι οποίες συνεχίζουν να διατηρούν και να μεταδίδουν στις νεότερες γενιές τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων και της Τοπικής Κοινότητας Παστίδας.
Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε μαζί την παράδοση, να μοιραστούμε γεύσεις και αναμνήσεις και να ζήσουμε μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά στην Παστίδα.
Γιατί… «Όταν η παράδοση γίνεται γεύση, γεννιέται το Τακάκι!»
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΣΤΙΔΑΣ


Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε


.gif)













