Ειδήσεις

Κωνσταντίνος Κόρκας: Πέθανε ο τελευταίος Ιερολοχίτης

«Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδος. Δεν κόβεται, δεν διχοτομείται»

Σε ηλικία 101 ετών έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος Ιερολοχίτης, ο Καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας.

Έφυγε εκεί που θα το επιθυμούσε: στο Μνημείο των Πεσόντων Ιερολοχιτών Καταδρομέων στο Καβούρι, όπου το πρωί έγινε το ετήσιο μημόσυνο!

Λίγο μετά από την τελετή ο Στρατηγός Κόρκας, έκλεισε τα μάτια του…

Μηνύματα γεμάτα συγκίνηση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

«Ένας μεγάλος Έλληνας έφυγε. Ο τελευταίος Ιερολοχίτης, ο Καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας πέρασε στο πάνθεον των Ηρώων του Έθνους, αφού τίμησε τους πεσόντες συμπολεμιστές του». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για το θάνατο του Ιερολοχίτη στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα

Γιώργος Μπαμπινιώτης: Οργή για το «Turkaegean» της τουριστικής καμπάνιας της Αγκυρας
«Κρατώ μια φράση του, από το πρόσφατο ταξίδι μας στη Σύμη: «Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδος. Δεν κόβεται, δεν διχοτομείται». Αθάνατος!» υπογραμμίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Αντίο Στρατηγέ, Μέντορα, φίλε, πατέρα, αδερφέ… εν όπλοις. Αντίο Μεγάλε Έλληνα. Άξιο τέκνο της Πατρίδος!». Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος για το θάνατο του Ιερολοχίτη στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα.

«Έφυγες στο Καβούρι, εκεί που μνημονεύσαμε μαζί και σήμερα όλους τους συμπολεμιστές σου! Σε ευχαριστώ για όλα! Θα ‘σαι πάντα ο Φάρος κι η Πυξίδα μας!» προσθέτει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου