Συνεντεύξεις

Η Εφη Ζίκουλη που διοργάνωσε στη Ρόδο με επιτυχία το παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Taekwondo μιλά στη “δ”

Συνέντευξη
στον Δημήτρη Γκαρτζώνη

Το νησί της Ρόδου φιλοξένησε για τέσσερις ολόκληρες ημέρες λακτίσματα, σπασίματα και πούμσε. Ναι, καλά καταλάβατε. Μιλάμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo που άνοιξε αυλαία στις 25 Απριλίου με μια θεαματική τελετή έναρξης στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη στην Τάφρο και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου δίνοντας σκυτάλη στον Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου που εφέτος είναι μεγαλύτερος από ποτέ!
Πίσω όμως από την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ταεκβοντό, βρίσκεται μια γυναίκα που αλλιώς την μάθαμε και διαφορετικά την γνωρίζουμε σήμερα. Πρόκειται για την Έφη Ζίκουλη, δημοσιογράφο, αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στα ΜΜΕ και Πρόεδρο της ανάλογης επιτροπής στην Ευρώπη, που βρέθηκε στην Ρόδο να διοργανώνει με την εταιρία Sports Traveler 76 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo.
«Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσία της διοργάνωσης στο νησί, τον Μάιο του 2017, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Dr. Chungwon Choue, ανακοίνωσε την επιθυμία του στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ να επαναληφθούν εδώ. Στην γενική συνέλευση του Ιουνίου στην Κορέα η επιθυμία του έγινε απόφαση και σήμερα βρισκόμαστε εδώ», δηλώνει η κα Ζήκουλη σε συνέντευξή της στη «δημοκρατική».
• Πώς επιλέξατε εξ’ αρχής την Ρόδο για μια τόσο σημαντική διοργάνωση;
Για όλα ευθύνεται η κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου που μου έδειξε το κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου της Ρόδου πριν δυο χρόνια. Σε μια τόσο καίρια τοποθεσία υπάρχει μια αθλητική εγκατάσταση που δεν της είχε δώσει κανείς την πρέπουσα σημασία. Θεωρώ ότι με την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Taekwondo βάλαμε στον χάρτη μια γωνιά ξεχασμένη από τους Ροδίτες και την αναδείξαμε σε παγκόσμια εμβέλεια.
• Πόσο σημαντικά είναι τα οφέλη που φέρνει αυτή η διοργάνωση στο νησί;
Η διεθνής προβολή που προσφέρουμε καθώς και οι σημαίνουσες συνεργασίες μας ως εταιρία πλέον, έχουν πολλά οφέλη και αυτά θα πολλαπλασιάζονται σε βάθος χρόνου. Ένα παράδειγμα είναι η δράση μας με τον διεθνή οργανισμό Peace & Sport που εδρεύει στο Μονακό και έφερε στο νησί ένα βραβείο, αλλά και μια προοπτική συνεργασίας για αυτή την χρονιά με την τοπική κοινωνία. Έχουμε δημιουργήσει όλες τις βασικές προϋποθέσεις για μια σημαίνουσα συνεργασία και είμαστε έτοιμοι να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο το διεθνές πρόσωπο που μπορεί να έχει το νησί και ο κόσμος που το αντιπροσωπεύει.
• Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που κάνει τη Ρόδο πόλο έλξης για αθλητικές διοργανώσεις;
«Το διεθνές της αεροδρόμιο, η ποικιλία και η ποσότητα κλινών, η ποιότητα υπηρεσιών που παρέχονται και τέλος η διάθεση των Ροδιτών να συμμετέχουν ενεργά σε τέτοιες δράσεις. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους στον αθλητισμό καθώς συνδιοργανώνουν ή υποστηρίζουν στο μέγεθος που τους αναλογεί ανάλογες δράσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα το αθλητικό καλεντάρι του νησιού. Μέσα σε δύο εβδομάδες που βρίσκομαι στο νησί έχω μετρήσει 5 διαφορετικές αθλητικές δράσεις, με αυτή του μαραθωνίου να ξεχωρίζει».
• Εφέτος θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τους αγώνες και στο ΣΚΑΙ, με την Λάουρα Νάργες και τον Στέφανο Αβραμίδη…
Σε κάθε διοργάνωση που αναλαμβάνουμε λειτουργούμε με διαφορετικό τρόπο την διαχείριση των ΜΜΕ και της προβολής της. Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo έχουμε την ανάγκη της διεθνούς προβολής περισσότερο και λιγότερο της τοπικής ή εθνικής αγοράς. Οι χορηγοί μας είναι από την Κορέα και την Ισπανία, οι αθλητές που συμμετέχουν είναι και από τις 5 ηπείρους και είναι λογικό να δώσουμε μια διαφορετική βαρύτητα σύμφωνα με το κοινό μας. Οπότε έχουμε απευθείας μετάδοση τηλεοπτικού σήματος από την eurovision και το Olympic channel και φυσικά σε HD, ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε ένα ειδικό πρόγραμμα που προορίζεται για το ελληνικό κοινό στον ΣΚΑΙ.
• Πώς και έχουμε τόσο σημαντικές διοργανώσεις ταεκβοντό στην Ελλάδα;
Σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Το ελληνικό ταεκβοντό είναι πολύ δυνατό και το έχει αποδείξει με ολυμπιακά μετάλλια, με διακρίσεις σε ετήσια βάση από τους αθλητές τους σε διεθνές επίπεδο, αλλά και το σημαντικότερο, με ανθρώπους που το αγαπούν και το στηρίζουν τόσα χρόνια και που κατέχουν σημαίνουσες θέσεις στο εξωτερικό. Εφέτος η διοργάνωση του President’s Cup έφερε σχεδόν 3000 αθλητές από όλον τον κόσμο. Έχει ήδη τρεις αθλητές με το εισιτήριο των Youth Olympic Games στην τσέπη και είναι σίγουρο ότι το μέλλον έχει ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις και επιτυχίες φυλαγμένες.

• Ποιούς ευχαριστούμε;
Όλους. Και όσους μας στήριξαν και όσους δούλεψαν ακούραστα δίπλα μας και τους φορείς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να θαυμάσουμε τους καλύτερους αθλητές του κόσμου, τον κόσμο της Ρόδου που θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας έχει μάθει πλέον και φυσικά τους εθελοντές μας. Εφέτος είχαμε κοντά μας συνεργασίες και χορηγίες που μας βοήθησαν να εξελίξουμε τις δυνατότητες της διοργάνωσης και είναι σημαντικό να αναφερθούμε σε αυτές. Θα ξεκινήσω με την Garden που μας προμηθεύει την αντηλιακή μας προστασία και τα Coffee Islands που μας ξυπνούσαν, την ροδιακή επιχείρηση ΒΑΠ που ξεδίψασε τους αθλητές μας, την VIPS CARS που μας μετακίνησε στις ομορφιές του νησιού και την ροδιακή επιχείρηση Παναγιωτάς που φίλεψε τους εκλεκτούς μας καλεσμένους. Τίποτα όμως δεν γίνεται αν δεν έχεις και τους σωστούς συνεργάτες, οπότε η GEM Travel και ο κύριος Γ. Μιχαλάκης ήταν κοντά μας για δεύτερη συνεχή χρονιά και τον ευχαριστώ προσωπικά για όλες τις δυσκολίες που τις μετέτρεψε σε ευκολίες, την επιχείρηση Pane Di capo και τον κ. Ποντικάκη, που οι εξαιρετικές του παροχές άφησαν εποχή και φυσικά τον κ. Καζαντζόγλου Παύλο, τον Δάσκαλο της Ρόδου για το ταεκβοντό που ήταν μαζί μας σε κάθε βήμα. Φυσικά και δεν πρέπει να αφήσουμε εκτός των ευχαριστιών τον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου και τον Όμιλο Αντισφαίρισης για την ζεστή φιλοξενία τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου