Τοπικές Ειδήσεις

Νικητιάδης προς Παππά για ΦΠΑ: «Η δημοκρατία απαιτεί διάλογο»

Με αφορμή δελτίου τύπου του Βουλευτή Δωδεκανήσου Γ. Παππά, σε σχέση με τις δηλώσεις του τ. Υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού Γ. Νικητιάδη για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και την αδιαφορία της Κυβέρνησης, ο π. Βουλευτής Δωδεκανήσου εδήλωσε τα εξής:

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την ευαισθησία του συμπατριώτη μας βουλευτή της Ν.Δ. κ. Παππά να σχολιάσει τις δηλώσεις μου σε σχέση με τον ΦΠΑ. Εντυπωσιάζομαι ωστόσο από την σύγχυση που τον διακατέχει σε σχέση με τον δημιουργικό διάλογο και τις υποχρεώσεις κάθε βουλευτή και πολιτικού. Ειδικώτερα ο κ. Παππάς, καλό θα είναι να λάβει υπόψη του τα παρακάτω:

1. Η Ν.Δ θα πρέπει να μάθει να μην εκπλήσσεται (έκπληξη λέει ο κ. Παππάς ότι του προκάλεσαν οι δηλώσεις μου) όταν ακούει μία θέση διαφορετική από τη δική της. Η Δημοκρατία, απαιτεί διάλογο και διαφορετικές θέσεις.

2. Στην αξιολόγηση των δηλώσεών μου για τον ΦΠΑ, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι είναι «δίχως προηγούμενο». Προφανώς δεν παρακολουθεί τις δηλώσεις του ΚΙΝΑΛ (και δεν έχουμε απαίτηση γι’ αυτό) διότι διαφορετικά θα εγνώριζε ότι «υπάρχει προηγούμενο». Σε κάθε περίπτωση, αν δεν υπάρχει προηγούμενο, τίθεται τώρα το θέμα, αν έτσι το θέλει ο κ. Παππάς. Σημασία έχει η ουσία και επ’ αυτής ουδεμία δέσμευση ή υπόσχεση της Ν.Δ. υπάρχει σήμερα για τον ΦΠΑ στα νησιά μας.

3. Ο κ. Παππάς, προφανώς δεν παρακολουθεί (και λέω ξανά ότι δεν έχει υποχρέωση γι’ αυτό), ότι σε 4 συνεντεύξεις μου μόνο σήμερα Παρασκευή σε ραδιόφωνα και τηλεόραση στη Δωδεκάνησο, υπογράμμισα με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που κατάργησε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Ξανά ο κ. Παππάς, με την επίφαση ότι «πιθανόν να μη θυμάται» αναφέρει ότι προσωπικώς εγώ και το ΚΙΝΑΛ δεν είχαμε αντιδράσει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε το μέτρο. Προφανώς ο κ. Παππάς έχει ασθενή μνήμη, ή ξανά δεν παρακολούθησε

τις δεκάδες δηλώσεις και συνεντεύξεις μας για το θέμα αυτό όπου εγκαλούσαμε, με επιθετικότητα πολλές φορές, τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Μας απασχολούσε λοιπόν κ. Παππά και τότε το θέμα και καλό είναι αν δεν θυμάστε να μην κάνετε δηλώσεις. Ωστόσο, κ. Παππά, σήμερα κυβερνάτε εσείς. Τι έκανε η Ν.Δ για τον ΦΠΑ; Δηλώσατε ότι συναντήσατε τον Πρωθυπουργό και τον ενημερώσατε για τα προβλήματα της Δωδεκανήσου. Δεν το αμφισβητώ και υποθέτω ότι πρέπει να αναφερθήκατε και στον ΦΠΑ. Θα μας πείτε τι σας είπε ο κ. Πρωθυπουργός για το θέμα αυτό;

4. Ο κ. Παππάς, καταθέτει ότι κατηγορώ τους Βουλευτές της Ν.Δ για το θέμα του ΦΠΑ. Αγαπητέ μου συμπατριώτη Βουλευτή της Ν.Δ, από πότε η αντιπολιτευτική στάση και θέση ενός πολιτικού συνιστά κατηγορία; Πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν και πολιτικοί που λειτουργούν πολιτικά και όχι προσωπικά. Εμένα, με αφορούν οι πολιτικές που ακολουθείτε και όχι το πρόσωπό σας και των άλλων Βουλευτών της Ν.Δ που μου είναι κατά τα άλλα συμπαθέστατοι.

5. Κατηγορείτε κ. Παππά το ΚΙΝΑΛ ότι είναι «εύκολο να παίζει με τον ΦΠΑ σε όλα τα νησιά και έπειτα να φωνασκεί με άνεση». Μήπως πρέπει κ. Παππά να σας θυμίσω ποιοι φωνασκούσαν στις πλατείες όταν το ΠΑΣΟΚ, κατέφευγε στο α΄ μνημόνιο για να σώσει τη χώρα από την πτώχευση. Θέλετε όμως να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει «φωνασκίες» και τι σημαίνει σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση από το ΚΙΝΑΛ που και ο κ. Μητσοτάκης έχει ομολογήσει στη Βουλή;

Αγαπητέ Γιάννη, θέλω να γνωρίζεις ότι ουδόλως αμφισβητώ τις καλές προθέσεις όλων των συμπατριωτών μου Βουλευτών. Αλλοίμονο. Στην πολιτική όμως, τα πράγματα μετράνε εκ του αποτελέσματος. Συνεχίστε λοιπόν, αν είναι όπως τα λέτε, την πίεση για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, αλλά τολμήστε και περισσότερο, ορθώνοντας πιο ψηλά το ανάστημά σας μέχρι εκεί που μπορείτε να φθάσετε. Αν πείσετε την κυβέρνησή σας, θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι και μη ενοχλείστε από τις αντίθετες φωνές. Χρησιμοποιείστε εμάς ως άλλοθι για να επιτευχθεί ο κοινός μας σκοπός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου