Ειδήσεις

Κατηγορείται για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου αναβιώνει η υπόθεση με κατηγορούμενο για ψευδορκία μάρτυρα και συκοφαντική δυσφήμιση, τον χωρικό αντιδήμαρχο Καλλιθέας κ. Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου, που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών με 3ετή αναστολή.

Ο κ. Κωνσταντίνου, καταμηνύθηκε από παλαιό ποδοσφαιριστή (πλέον βετεράνο) του Απόλλωνα Καλυθιών, όταν ο τελευταίος βρισκόταν στο έμψυχο δυναμικό του Συλλόγου.
Η υπόθεση, όπως έγραψε η “δημοκρατική”, έχει οικονομικές παραμέτρους και αφορά τη συμφωνία που είχε κάνει ο ποδοσφαιριστής, με τον τότε πρόεδρο του Απόλλωνα, για την αμοιβή που θα ελάμβανε για τις ποδοσφαιρικές του υπηρεσίες στο Σύλλογο.
Ο τότε πρόεδρος των Καλυθενών, φέρεται να είχε παραδώσει συναλλαγματικές στον ποδοσφαιριστή για την αμοιβή του. Ο αθλητής προσπάθησε να εισπράξει τις συναλλαγματικές στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αλλά ήταν ακάλυπτες και στην πορεία εξέδωσε διαταγή πληρωμής. Οι δύο πλευρές τελικώς οδηγήθηκαν στα αστικά δικαστήρια και συγκεκριμένα ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου, την 15η Ιανουαρίου 2008.

Ο κ. Κωνσταντίνου κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας. Στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε, ότι οι συναλλαγματικές δόθηκαν στον ποδοσφαιριστή, προκειμένου στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου να «πάρει» την ελευθέρας του για να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του και δεν αφορούσαν την αμοιβή του για την παρουσία του στις τάξεις του Απόλλωνα Καλυθιών.
Ο κ. Κωνσταντίνου σε κατάθεσή του υποστήριξε ότι τα όσα είχε καταθέσει ενώπιον του Ειρηνοδικείου ήταν αληθή.

Πλην όμως δεν υπήρξε λογική εξήγηση για το γεγονός ότι η μια εκ των συναλλαγματικών έφερε ημερομηνία λήξης τον Φεβρουάριο του 2005, σε περίοδο δηλαδή που δεν γίνονται μετεγγραφές.
Εν πάση περιπτώσει το δικαστήριο έκρινε τον κ. Κωνσταντίνου ένοχο για το ό,τι την 15η Ιανουαρίου 2008, ενώ εξετάσθηκε ενόρκως ως μάρτυρας, ενώπιον αρχής, αρμόδιας να ενεργεί ένορκη εξέταση, κατέθεσε εν γνώσει του ψευδή γεγονότα, και ειδικότερα κατέθεσε ενόρκως ως μάρτυρας ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου κατά την συζήτηση ανακοπής του αρθρ. 632 ΚΠΔ, που άσκησε ο πατέρας του κ. Χρήστος Κωνσταντίνου, εναντίον διαταγής πληρωμής, που εκδόθηκε κατόπιν αιτήσεως του εγκαλούντος κ. Κων/νου Πολυχρονίου, ποσού 9.000€ τα εξής:
1. ότι οι δυο συναλλαγματικές του παραδόθηκαν από τον πατέρα του ως εγγύηση, ότι δήθεν θα λάβει το δελτίο του, προκειμένου να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα και όχι ότι αποτελούν υπόλοιπο αμοιβής

2. ότι τους εξαπάτησε, δεν επέστρεψε τις δυο συναλλαγματικές και αντίθετα, ενώ του επέστρεψαν καλή τη πίστει το δελτίο και μεταγράφηκε σε άλλη ομάδα, στο Φοίβο Κρεμαστής, ταυτόχρονα προχώρησε προς είσπραξη των ποσών των δυο συναλλαγματικών, με την έκδοση της ανακοπτόμενης διαταγής πληρωμής, προκειμένου να λάβει αχρεωστήτως το πληρωτέο ποσό αυτών των 9000€, το οποίο και δεν δικαιούνταν

3. ότι η αμοιβή του ανέρχεται -και προφανώς ότι συμφωνήθηκε- στο ποσό των 3520€ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2002-2003 και δεν είχε συμφωνηθεί με τον πατέρα του κ. Κωνσταντίνου η καταβολή του ποσού των 13.000€ ως αμοιβή του για την ποδοσφαιρική περίοδο 2002-2003.
Στο αστικό της πεδίο το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με τελεσίδικη απόφασή του έχει δικαιώσει τον κ. Πολυχρονίου και απέρριψε τους ισχυρισμούς της πλευράς Κωνσταντίνου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου