Τοπικές Ειδήσεις

Μετά τις 7/1 οι εμβολιασμοί στα Δωδεκάνησα- Δηλώσεις του Διοικητή του Γ.Ν.Ρόδου

Στις αρχές του χρόνου, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στη Ρόδο και κατόπιν στα υπόλοιπα νησιά, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι πολύ πιθανόν οι εμβολιασμοί να αρχίσουν στις 7 Ιανουαρίου.
«Το νοσοκομείο Ρόδου είναι έτοιμο για τους εμβολιασμούς αφού έχουμε ήδη προετοιμαστεί» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου σήμερα ο διοικητής του Γρηγόρης Ρουμάνης.

Ο κ. Ρουμανης είπε πως «ο εμβολιασμός στην περιοχή μας θα ξεκινήσει ανάλογα με το πότε θα προγραμματιστούν οι μεταφορές των εμβολίων. Η αρχή θα γίνει με το προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στην Α΄φάση θα χρειαστούμε 300 εμβόλια για το προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. και αμέσως μετά θα συνεχίσουμε με τον υπόλοιπο πληθυσμό».

Πρόσθεσε δε πως «ξεπερνά το 80% το ποσοστό των γιατρών που έχει δηλώσει πως θα εμβολιαστεί κάτι που δεν συμβαίνει και με το Νοσηλευτικό προσωπικό που είναι χαμηλότερο. Πάντως όσοι σ΄αυτή τη φάση δεν θελήσουν να εμβολιαστούν έχουν δικαίωμα να το κάνουν κατά τη διαδικασία του γενικού εμβολιασμού.

Στο Γ.Ν.Ρόδου τα ειδικά ψυγεία συντήρησης τωνεμβολίων

Αναφερόμενος στους χώρους αποθήκευσης των εμβολίων ο κ. Ρουμάνης δήλωσε πως όσον αφορά το Νοσοκομείο Ρόδου το θέμα έχει λυθεί. « Έχει προβλεφθεί να υπάρχουν τα ειδικά ψυγεία που απαιτούνται ώστε να επιτρέπεται η συντήρησή τους» είπε.

Ως εμβολιαστικά Κέντρα θα λειτουργήσουν τα Κ.Υ. Αρχαγγέλου, Ρόδου (ΙΚΑ), Εμπονας το Περιφ. Ιατρείο Ιαλυσού και αν απαιτηθεί και το Νοσοκομείο Ρόδου.

«Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ρουμάνης, σχεδιάζεται και ο εμβολιασμός των κατοίκων των νησιών μας αφού ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή τους».

Πηγή ert.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου