Βγήκε το πρωί της Παρασκευής

Για έκτη φορά εκτός φυλακών βρίσκεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που έλαβε νέα εξαήμερη άδεια.

Ο Λουκάς της «17 Νοέμβρη», βγήκε το πρωί της Παρασκευής από τις αγροτικές φυλακές Βόλου, προκειμένου να περάσει την Πρωτοχρονιά με την οικογένειά του.

Σφοδρές αντιδράσεις για τη νέα άδεια

Η απόφαση για χορήγηση άδειας στον εκτελεστή της «17Ν» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτηση του στα social media σχολίασε: «Τα θύματα του Κουφοντίνα δεν θα κάνουν πρωτοχρονιά με τις οικογένειές τους. Αυτός όμως πήρε εξαήμερη άδεια και θα περάσει μια χαρά…».

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σχολιάζει: «Σε μια περίοδο που τα πλήγματα εις βάρος της ασφάλειας του πολίτη είναι αλλεπάλληλα, για κάποιους το κύριο μέλημα είναι – υπό τις ευλογίες της Κυβέρνησης – να κάνει Πρωτοχρονιά ο αμετανόητος τρομοκράτης Κουφοντίνας στο σπίτι του!».

«Στις οικογένειες των θυμάτων όμως, κάθε Πρωτοχρονιά τους θυμίζει πως τα αγαπημένα τους πρόσωπα δε βρίσκονται στη ζωή, εξαιτίας του Κουφοντίνα και των «συντρόφων» του…», προσθέτει.

O συγγραφέας και πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία του Θάνου Αξαρλιάν γράφοντας: «Κάποιος που δεν θα κάνει γιορτές με την οικογένειά του επειδή περνούσε από κάπου χωρίς να ρωτήσει».

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε: «Ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να παίρνει άδειες και να είναι έξω. Για ρωτήστε πώς νιώθουν τα παιδιά του Μπακογιάννη που μεγάλωσαν ορφανά».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, γράφει: «Είναι «σίγουρα η κατάλληλη στιγμή» για να βγάζεις έξω έναν τρομοκράτη και μάλιστα τον πιο φονικό και διάσημο…σαν να λες σε όσους βάζουν τις βόμβες «μην ανησυχείτε για τίποτε εμείς είμαστε εδώ»….ντροπή».

18 ημέρες άδειας έλαβε το 2018

Συνολικά, από τον Νοέμβριο του 2017 ο πολυισοβίτης της «17Ν», έχει λάβει τέσσερις 48ωρες άδειες και δυο των έξι ημερών. Το 2018 έχει βρεθεί εκτός φυλακής συνολικά 18 ημέρες.

Στην αρχή μάλιστα οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί ήταν αυστηρότεροι. Κατά τη διάρκεια των πρώτων αδειών του, είχε την υποχρέωση να παραμένει στο σπίτι του στο Βαρνάβα και να παρουσιάζεται κάθε ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Πλέον αρκεί να παρουσιαστεί, σε ολόκληρη τη διάρκεια της άδειάς του, μια μόνο φορά στο αστυνομικό τμήμα.

Οι άδειες του Δημήτρη Κουφοντίνα

2017

09/11/2017 – 48ωρη άδεια (2 ημέρες)

2018

09/02/2018 – 48ωρη άδεια (2 ημέρες)

19/06/2018 – 48ωρη άδεια (2 ημέρες)

03/08/2018 – μεταφορά στο Βόλο

28/08/2018 – 48ωρη άδεια (2 ημέρες)

28/10/2018 – 6 ημέρες

28/12/2018 – 6 ημέρες

Η άδεια χορηγήθηκε στον Δ. Κουφοντίνα από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών, το οποίο για να αποφανθεί για την χορήγηση άδειας κρίνει αν ο κάθε κρατούμενος, ανεξάρτητα από το αδίκημα και το ύψος της ποινής που του έχει επιβληθεί, πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Δηλαδή, τη συμπλήρωση των πραγματικών χρόνων έκτισης της ποινής και ότι δεν έχει διαπράξει κάποιο πειθαρχικό αδίκημα μέσα στη φυλακή.

Τουρκικά ΜΜΕ: Απόφαση – σκάνδαλο

Για «απόφαση – σκάνδαλο» κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζοντας τη νέα άδεια του καταδικασμένου αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα. Μάλιστα υπενθυμίζουν ότι ανάμεσα στα θύματά του ήταν και Τούρκοι διπλωμάτες.

«Σκανδαλώδης απόφαση στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του CNN Turk, που αναφέρει: «ο Δημήτρης Κουφοντίνας, της τρομοκρατικής οργάνωσης 17ης Νοέμβρη, ο οποίος σκότωσε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και Τούρκων διπλωματών παίρνει για άλλη μια φορά άδεια από τη φυλακή όπου κρατείται στην Ελλάδα».

Η ιστοσελίδα της Hurriyet γράφει ότι στην Ελλάδα το αρμόδιο συμβούλιο φυλακών για την έγκριση των αδειών δίνει σημασία κατά πόσον ο κρατούμενος πληροί της προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για τη συμπλήρωση των πραγματικών χρόνων έκτισης της ποινής και τη συμπεριφορά του στη φυλακή και όχι τα εγκλήματα που διέπραξε.

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ