Γκράφιτι στα αραβικά βρέθηκαν σε «μικρό αριθμό» αεροπλάνων της Easyjet με προορισμό γαλλικά αεροδρόμια, προκαλώντας ανησυχία, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι εφημερίδες Figaro και Parisien ανέφεραν ότι επρόκειτο για συνθήματα που είχαν γραφτεί στο εξωτερικό τμήμα δύο αεροσκαφών της εταιρείας που έφτασαν στη Γαλλία.

Το πρώτο γκραφίτι βρέθηκε σε αεροσκάφος που προσγειώθηκε στη Λυόν στις 22 Νοεμβρίου προερχόμενο από το Μαρακές. Το δεύτερο, βρέθηκε σε αεροσκάφος που προσγειώθηκε δύο ημέρες αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου, στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ, προερχόμενο από τη Βουδαπέστη.

Η βρετανική εταιρία υπογράμμισε πως οι έρευνες κατέληξαν πως τα γκράφιτι δεν συνιστούσαν απειλή και τόνισε ότι εφαρμόζει αυστηρά μέτρα ασφαλείας: «Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για τίποτε περισσότερο από γκράφιτι».

«Οι ομάδες ασφαλείας μας έχουν εμπειρία στην αξιολόγηση οποιωνδήποτε απειλών» αναφέρει η Easyjet και προσθέτει ότι «δεν θεωρούν ούτε οι Αρχές ούτε εμείς πως υπήρξε ζήτημα ασφαλείας ή κίνδυνος». «Τα πληρώματά μας δεν θα ξεκινούσαν την επιβίβαση εάν δεν ήταν απολύτως σίγουρο πως κάτι τέτοιο θα ήταν ασφαλές», τονίζει η εταιρεία.

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ