ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΕΚΑΒ απαντά για τις ελλείψεις διασωστών – πληρωμάτων στα νησιά

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΕΚΑΒ

«Για μια ακόμα φορά, οι γνωστοί δια­τε­ταγ­μέ­νοι συν­δι­κα­λι­στές “ανέ­βλε­ψαν” και ανα­κά­λυ­ψαν στα νησιά της χώρας, έλλειψη Διασωστών-Πληρωμάτων. Δεν έχουν κατα­λά­βει ότι οι Λωτο­φά­γοι δεν ζουν στην Ελλάδα», ξεκινά η ανα­κοί­νωση του ΕΚΑΒ, που απαντά σε σκληρό τόνο στη σχετική ανα­κοί­νωση της ΠΟΕΔΗΝ

Ανα­λυ­τικά το δελτίο Τύπου του ΕΚΑΒ:

“Για μια ακόμα φορά, οι γνωστοί δια­τε­ταγμένοι συν­δι­κα­λι­στές «ανέβλεψαν» και ανακάλυψαν στα νησιά της χώρας, έλλειψη Δια­σω­στών-Πληρωμάτων. Δεν έχουν καταλάβει ότι οι Λωτοφάγοι δεν ζουν στην Ελλάδα.

Εκμε­ταλ­λευόμενοι ένα μικρό χρονικό κενό το οποίο αφορά ανανέωση και αύξηση υφιστάμενων συμβάσεων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, προ­σπα­θούν να παράξουν νέες καταγ­γελίες, στα πλαίσια των πολι­τικών σκο­πι­μοτήτων που υπη­ρε­τούν με συνέπεια εδώ και χρόνια.

Δυστυχώς όμως η πραγ­μα­τικότητα για αυτούς είναι σκληρή. Κι επειδή και η τεκμηρίωση είναι σκληρή, ας δούμε μερικά πράγματα :

Τον Σεπτέμβρη του 2015, στο Παράρτημα Μυτιλήνης (Β. και Ν. Αιγαίο) υπη­ρε­τούσαν 192 Διασώστες. Σήμερα υπη­ρε­τούν 241 μόνιμοι υπάλληλοι αυτής της κατη­γορίας με την παρακάτω κατα­νομή :

ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ-ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ
2015
2018
Β. ΑΙΓΑΙΟ
81
94
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
63
72
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
48
75
ΣΥΝΟΛΟ
192
241
Σ’ ότι αφορά τις περιοχές σε Β. και Ν. Αιγαίο, οι συνάδελφοι των οποίων οι συμβάσεις με το Πρόγραμμα Philos του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν λήξει ανέρχονται στους 23, αλλά άμεσα επίκειται νέα πρόσληψη 50 Δια­σω­στών Πληρωμάτων Ασθε­νοφόρων για τις ίδιες περιοχές και 104 συνο­λικά για όλο το ΕΚΑΒ μέσω του ίδιου προγράμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ, προ­κειμένου να υπο­στη­ρι­χτούν οι επι­χει­ρη­σιακές βάσεις του ανά την Ελλάδα, οι οποίες υπο­στηρίζουν δομές προσφύγων. Οι συμβάσεις προβλέπεται να έχουν 18μήνη διάρκεια, με πιθανότητα ανανέωσής των για άλλους 6 μήνες.Παραθέτουμε παρακάτω Πίνακα Κατα­νομής του προ­σω­πι­κού αυτού.
Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ με την διαρκή υποστήριξη της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και σε στενή συνερ­γασία με άλλους φορείς υποστήριξης της
Δημόσιας Υγείας στήριξε και στηρίζει ενεργά και έμπρακτα τις ανάγκες της νησιω­τικότητας.
Κατά συνέπεια, τουλάχιστον υπο­κρι­τική θα μπορούσε να χαρα­κτη­ρι­στεί η συγκε­κριμένη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία των καιρό των άγριων Μνη­μο­νιακών επιθέσεων στη Δημόσια Υγεία δηλ. στο διάστημα 2010-2014, το μόνο που βρήκε να κάνει ήταν να βγάλει 57 αναι­μικά Δελτία Τύπου.Βέβαια, ξαφνικά «ανέβλεψαν» και είδαν τα Μνημόνια και γι’ αυτό από το 2015 έως σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 1.700 σελίδες τα Δελτία Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ.
Αμφιβάλλουμε αν είχαν την ευαι­σθησία να εκδώσουν έστω και μια (1) Ανακοίνωση, όταν άδειαζαν τα νησιά του Αιγαίου από Διασώστες, προς χάρη ψηφο­θη­ρικών αναγκών. Χαρα­κτη­ρι­στικά τον Δεκέμβρη του 2015, η Σαντορίνη είχε μείνει με 2 μόνο ενεργούς Διασώστες, σήμερα έχει 12.
Προ­κα­λούμε λοιπόν, να παρου­σιάσουν έστω και μια Ανακοίνωση με το ίδιο ύφος και τις ίδιες πολι­τικές προεκτάσεις για την περίοδο 2010- 2015, η οποία να αναφέρεται στις ελλείψεις προ­σω­πι­κού του ΕΚΑΒ στα νησιά.
Κάποιος πρόσφατα, μίλησε για «θρασίμια»…”

πηγή medlabgr.blogspot.com

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.