ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΕΒΕ Ρόδου: “Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Συ­νά­δελ­φοι, συ­να­δέλ­φισ­σες αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νοι

Επαγ­γελ­μα­τί­ες, Βιο­τέ­χνες, Μι­κροί Έμπο­ροι, Αυ­το­κι­νη­τι­στές, Συ­ντα­ξιού­χοι.

Η νέα συμ­φω­νία που «έκλει­σε» η κυ­βέρ­νη­ση με τους συ­νε­ταί­ρους της σε ΕΕ-ΔΝΤ, φορ­τώ­νει νέα βάρη 3,8 δις στις πλά­τες μας, τσα­κί­ζο­ντας ξανά αφο­ρο­λό­γη­το και συ­ντά­ξεις.

Στην ίδια κα­τεύ­θυν­ση είναι και τα πε­ρι­βό­η­τα αντί­με­τρα που δια­φη­μί­ζει, αφού και αυτά αφο­ρούν νέα προ­νό­μια, φο­ρο­α­παλ­λα­γές, επι­δο­τή­σεις για το με­γά­λο κε­φά­λαιο.

Δίπλα σε αυτά προ­ο­ρί­ζει και ορι­σμέ­να ψί­χου­λα για την ακραία φτώ­χεια, αν και εφό­σον επι­τευ­χθούν τα μα­τω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα του 3,5%.

Αυτά έχει το θρά­σος να βα­φτί­ζει φι­λο­λαϊ­κή πο­λι­τι­κή για να απο­σπά­σει την ανοχή μας στη νέα επί­θε­ση.

ΤΑ ΨΕ­ΜΑ­ΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ­ΚΑ­ΛΥ­ΦΘΗ­ΚΑΝ.

Η «δί­καιη» ανά­πτυ­ξη που ευαγ­γε­λί­ζε­ται η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ με την οποία συμ­φω­νούν και όλα τα κόμ­μα­τα που ψή­φι­σαν το 3ο μνη­μό­νιο, χτί­ζε­ται πάνω στην ατε­λεί­ω­τη φο­ρο­λη­στεία, στο τσά­κι­σμα μι­σθών συ­ντά­ξε­ων, κοι­νω­νι­κών πα­ρο­χών, άλλα και στη συρ­ρί­κνω­ση της επαγ­γελ­μα­τι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας των αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νων, που εξα­σφα­λί­ζουν οι διά­φο­ρες ανα­διαρ­θρώ­σεις.

Είναι ανά­πτυ­ξη κομ­μέ­νη και ραμ­μέ­νη στις απαι­τή­σεις του με­γά­λου κε­φα­λαί­ου, που δεν μας χωρά όλους.

Αυτό «υπεν­θυ­μί­ζει» στην κυ­βέρ­νη­ση και ο Σύν­δε­σμος Ελ­λη­νι­κών Βιο­μη­χα­νιών (ΣΕΒ) στις πρό­σφα­τες το­πο­θε­τή­σεις του, που απαι­τεί επι­τά­χυν­ση των μέ­τρων, άλλα και πε­ριο­ρι­σμό του με­γά­λου αριθ­μού των αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νων στη χώρα, που τους θε­ω­ρεί βα­ρί­δι στην αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα και την κερ­δο­φο­ρία των μο­νο­πω­λια­κών ομί­λων

ΤΣΑ­ΚΙ­ΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΥΨΩ­ΝΟΥ­ΜΕ ΤΟΙ­ΧΟΣ ΑΝΤΙ­ΣΤΑ­ΣΗΣ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

Συ­νά­δελ­φοι, συ­να­δέλ­φισ­σες

Η πο­λύ­χρο­νη κρίση και οι πο­λι­τι­κές των κυ­βερ­νή­σε­ων-ΕΕ-ΔΝΤ για να εξα­σφα­λι­στεί η ανά­καμ­ψη της κερ­δο­φο­ρί­ας του με­γά­λου κε­φα­λαί­ου, έχουν αφή­σει βαθιά τις πλη­γές τους σε χι­λιά­δες από εμάς.

Χι­λιά­δες είναι οι κα­τα­χρε­ω­μέ­νοι συ­νά­δελ­φοι, τα λου­κέ­τα, αυτοί που προ­σπα­θούν νύχτα-μέρα να εξα­σφα­λί­σουν ένα στοι­χειώ­δες ει­σό­δη­μα για τις βα­σι­κές ανά­γκες των οι­κο­γε­νειών τους.

Ίδια αδιέ­ξο­δα βιώ­νουν κα­θη­με­ρι­νά και οι ερ­γα­ζό­με­νοι, οι άνερ­γοι, η φτωχή αγρο­τιά.

Μαζί ζούμε τις κα­θη­με­ρι­νές δυ­σκο­λί­ες, μαζί εί­μα­στε στο στό­χα­στρο αυτής της πο­λι­τι­κής.

Κοινό είναι και το συμ­φέ­ρον μας να ενώ­σου­με τις δυ­νά­μεις μας ενά­ντια στον κοινό αντί­πα­λο, το με­γά­λο κε­φά­λαιο, τις κυ­βερ­νή­σεις και τα κόμ­μα­τα που υπη­ρε­τούν τα συμ­φέ­ρο­ντά του, την ΕΕ.

Η ΕΛ­ΠΙ­ΔΑ ΚΑΙ Η ΔΥ­ΝΑ­ΜΗ ΒΡΙ­ΣΚΕ­ΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ

 ΜΕ ΤΗ ΣΥΜ­ΜΑ­ΧΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟ­ΡΟΥ­ΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙ­ΞΟΥ­ΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑ­ΤΡΟ­ΠΗ ΤΗΣ ΠΟ­ΛΙ­ΤΙ­ΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΑ­ΝΙ­ΖΕΙ

 

Συ­νά­δελ­φοι, συ­να­δέλ­φισ­σες

Για τους ίδιους λό­γους που η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ μα­τώ­νει κα­θη­με­ρι­νά τα λαϊκά στρώ­μα­τα, μπλέ­κει χωρίς καμιά ανα­στο­λή όλο και πιο βαθιά τη χώρα σε επι­κίν­δυ­νες κα­τα­στά­σεις.

Όχι μόνο δεν προ­ά­γει την ει­ρή­νη και την ασφά­λεια, όπως λέει, σε μια πε­ριο­χή που ήδη βρί­σκο­νται σε εξέ­λι­ξη πο­λε­μι­κές συ­γκρού­σεις και επι­χει­ρή­σεις, αντί­θε­τα συμ­με­τέ­χει ενερ­γά στους σχε­δια­σμούς και τις  επεμ­βά­σεις προ­κει­μέ­νου να ανα­βαθ­μι­στεί η θέση του ελ­λη­νι­κού κε­φα­λαί­ου σε αυτή.

Δε δι­στά­ζει να πα­ρα­χω­ρεί και να προ­ω­θεί την πα­ρα­πέ­ρα ανα­βάθ­μι­ση της βάσης της Σού­δας και άλλων υπο­δο­μών. Βάση στην οποία ελ­λι­με­νί­στη­καν, αμέ­σως πριν την επί­θε­ση, τα δυο αμε­ρι­κά­νι­κα πλοία που σκόρ­πι­σαν με τους πυ­ραύ­λους τους το θά­να­το στο Συ­ρια­κό λαό.

Δε δί­στα­σε να βάλει την υπο­γρα­φή της στην πρό­σφα­τη Κοινή Ανα­κοί­νω­ση της Συ­νό­δου των Χωρών του Νότου, που πα­ρεί­χε πλήρη κά­λυ­ψη στην πυ­ραυ­λι­κή επί­θε­ση των ΗΠΑ στη Συρία

Είναι η ίδια κυ­βέρ­νη­ση:

-Που έφερε με τη δική της υπο­γρα­φή τη δο­λο­φο­νι­κή μη­χα­νή του ΝΑΤΟ στο Αι­γαίο

-Που δα­πα­νά 4 δις ευρώ (2% του ΑΕΠ) για ΝΑ­ΤΟϊ­κούς εξο­πλι­σμούς, παίρ­νο­ντας τα εύ­ση­μα από τους συμ­μά­χους- συ­νε­ταί­ρους της

-Που στέλ­νει ελ­λη­νι­κές στρα­τιω­τι­κές δυ­νά­μεις εκτός συ­νό­ρων, να συμ­με­τέ­χουν  σε επεμ­βά­σεις, και σε κοι­νές στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις και συ­νεκ­παι­δεύ­σεις στα πλαί­σια της ΝΑ­ΤΟϊ­κής λυ­κο­συμ­μα­χί­ας

 

Μόνο ανη­συ­χία προ­κα­λούν οι δη­λώ­σεις κυ­βερ­νη­τι­κών στε­λε­χών ότι η κυ­βέρ­νη­ση είναι πρό­θυ­μη να ανα­λά­βει ανα­βαθ­μι­σμέ­νο ρόλο στις επι­χει­ρή­σεις που εξε­λίσ­σο­νται στην πε­ριο­χή μας, διεκ­δι­κώ­ντας φυ­σι­κά και το ανά­λο­γο με­ρί­διο από τη λεία.

 

Η κυ­βέρ­νη­ση μπλέ­κει τη χώρα και τον ελ­λη­νι­κό λαό σε με­γά­λους κιν­δύ­νους και πε­ρι­πέ­τειες.

Κα­λού­με τους αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νους και τα λαϊκά στρώ­μα­τα σε ετοι­μό­τη­τα

 

Απαι­τού­με εδώ και τώρα:

 

  • Καμιά συμ­με­το­χή, καμία εμπλο­κή της Ελ­λά­δας στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και σχε­δια­σμούς. Να γυ­ρί­σουν πίσω οι ελ­λη­νι­κές στρα­τιω­τι­κές απο­στο­λές. Κα­νέ­νας φα­ντά­ρος έξω από τα σύ­νο­ρα
  • Όχι πο­λε­μι­κές δα­πά­νες για το ΝΑΤΟ αλλά για τις ανά­γκες της λαϊ­κής οι­κο­γέ­νειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αι­γαίο. Όχι στην αλ­λα­γή συ­νό­ρων και των συν­θη­κών που τα κα­το­χυ­ρώ­νουν.
  • Όχι στο μίσος των εθνι­κι­στών. Αλ­λη­λεγ­γύη στους πρό­σφυ­γες και στους με­τα­νά­στες. Απο­μό­νω­ση της εγκλη­μα­τι­κής να­ζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής
  • Να κλεί­σει η βάση της Σού­δας. Έξω η Ελ­λά­δα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

 

ΠΑΙΡ­ΝΟΥ­ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟ­ΘΕ­ΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

ΔΥ­ΝΑ­ΜΩ­ΝΟΥ­ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩ­ΝΕΣ ΜΑΣ! ΔΥ­ΝΑ­ΜΩ­ΝΟΥ­ΜΕ ΤΗ ΣΥΜ­ΜΑ­ΧΙΑ ΜΑΣ!

ΠΙΟ ΜΑ­ΖΙ­ΚΑ, ΠΙΟ ΔΥ­ΝΑ­ΜΙ­ΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΕ­ΠΙ­ΘΕ­ΣΗΣ

 

Δί­νου­με αγω­νι­στι­κό παρόν στις απερ­για­κές πρω­το­μα­γιά­τι­κες συ­γκε­ντρώ­σεις

με το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Όλοι στην Πρω­το­μα­γιά­τι­κη απερ­για­κή συ­γκέ­ντρω­ση

ΠΛΑ­ΤΕΙΑ ΚΥ­ΠΡΟΥ – ΡΟΔΟΣ 11:00 π.μ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.