Μετά τη σύνταξη των αντίστοιχων μελετών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου έχουν αναδειχτεί ανάδοχοι και ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος υπέγραψε τρεις συμβάσεις για την υλοποίηση έργων που αφορούν: παρεμβάσεις στην περιοχή των Κρητικών, τον εξωραϊσμό και τη φωταγώγηση του πάρκου Δημοκρατίας (απέναντι από το πανεπιστήμιο Αιγαίου), και την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην περιοχή Μήδεια. Επιπλέον προχωρούν έργα αποκατάστασης και ασφαλτοστρώσεων στην Τοπική Κοινότητα Δαματριάς.
Ειδικότερα: Στο πάρκο Δημοκρατίας θα τοποθετηθούν αφού πρώτα συντηρηθούν και μεταφερθούν εκεί, σιδηροιστοί φωτισμού οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στην περιοχή των Κρητικών, οι οποίοι βάσει της μελέτης δεν συνεισφέρουν ουσιαστικά στο φωτισμό της περιοχής.
Στην περιοχή του συνοικισμού Κρητικών θα συντηρηθούν οι μεγάλοι σιδηροιστοί που είναι τοποθετημένοι στην κεντρική νησίδα.
Το έργο θα υλοποιηθεί από την ανάδοχο εταιρεία Vast- Make I.K.E και ο προϋπολογισμός του είναι 50.000 ευρώ.
Στο πάρκο Δημοκρατίας θα εγκατασταθούν επίσης όργανα υπαίθριας γυμναστικής ανάλογα με αυτά του πάρκου της οδού Βύρωνος.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει το Πάρκο της Δημοκρατίας «ζωντανό» και καθημερινά επισκέψιμο από το κοινό. Οι παρεμβάσεις στο φωτισμό, με την τοποθέτηση των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, σε συνδυασμό με εργασίες καλλωπισμού και καθαρισμού των δέντρων και των παρτεριών μπορούν να αναδείξουν το πάρκο σε μια όαση πρασίνου στο κέντρο της πόλης και τις παρυφές της Μεσαιωνικής Πόλης.
Παράλληλα θα κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης, συνολικού μήκους 37 μ. επί της οδού Γ. Σεφέρη. Θα ακολουθήσει ασφαλτόστρωση. Το έργο είναι προϋπολογισμού 50.000 ευρώ και ανάδοχος αναδείχτηκε ο Ανδρέας Κορκίδας.
Σε συνέχεια των έργων που εκτελούνται σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, στην Τοπική Κοινότητα Δαματριάς θα αποκατασταθεί το παλιό ιταλικό γεφύρι προς τον Αγ. Νικήτα, ενώ θα αποκατασταθεί με νέο ασφαλτοτάπητα οδός της Κοινότητας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 30.000 ευρώ και ανάδοχος είναι ο Ανδρέας Καλοπίτας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ