Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο των προσπαθειών για το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών παίρνει μέρος στο συνέδριο της ASTA (American Society of Travel Agents) στις 14-17 Απριλίου 2018 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο ΗILTON.
Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο περιθώριο του κλειστού συνεδρίου της ASTA, αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για στοχευμένη προβολή της Ελλάδας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε διοργανωτές ταξιδιών και tour operators από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Οι συμμετοχές θα κυμανθούν στα 400 άτομα και θα αποτελούνται από Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας καθώς και διεθνή μέλη ASTA/NACTA. Η ΠΝΑΙ θα συμμετέχει με περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα εκπροσωπήσει η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου, η οποία θα πραγματοποιήσει και μια παρουσίαση των νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
Το συνέδριο, θα αποτελέσει αφορμή για πιο εντατικές συνεργασίες μεταξύ των επαγγελματιών Ελλάδας και ΗΠΑ, ώστε να προκύψουν αμοιβαία οφέλη από την περαιτέρω προώθηση της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού. Θα δώσει, επιπλέον, το έναυσμα για τη ραγδαία αύξηση των Αμερικανών τουριστών στα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, έναν ήδη περιζήτητο προορισμό στην αμερικανική αγορά.
«Η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή προορισμό για ταξίδια και ενδείκνυται για το ταξιδιωτικό κοινό των ΗΠΑ, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του συντίθεται από άτομα ηλικίας 25 έως 40 ετών με μεγαλύτερη οικονομική άνεση από το παρελθόν και ιδιαίτερη προτίμηση σε προορισμούς του εξωτερικού. Αυτή τη στιγμή 127 εκατ. Αμερικανοί διαθέτουν διαβατήριο, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντός τους για ταξίδια στο εξωτερικό προς αναζήτηση αυθεντικών και τοπικών εμπειριών που προσφέρουν καλό value. Το συνέδριο της ASTA, θέτει τα θεμέλια για περαιτέρω ανάπτυξη του αμερικανικού τουρισμού στην Ελλάδα και στα νησιά μας τα οποία προσφέρουν ακριβώς ότι αναζητούν οι αμερικανοί από τον τόπο των διακοπών που επιλέγουν», αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει υλοποιήσει μία σειρά από ενέργειες για την προσέγγιση της Αμερικανικής τουριστικής αγοράς. Μεταξύ άλλων φιλοξενεί δημοσιογραφικές αποστολές τόσο στα Δωδεκάνησα όσο και στις Κυκλάδες. Παράλληλα, η αντιπεριφερειάρχης, κα Παπαβασιλείου συμμετείχε στο συνέδριο της ένωσης τουρ οπερέιτορ της Αμερικής (USTOA) στο Μαϊάμι τον Δεκέμβριο του 2017.
Σημειώνεται τέλος ότι, μετά το συνέδριο η FedHATTA, που προσέλκυσε το συνέδριο στην Ελλάδα, θα διοργανώσει tour ειδικά για τους συνέδρους, προκειμένου να γνωρίσουν, εκτός από την Αθήνα, και άλλους ελληνικούς προορισμούς (Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ