Απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου το αίτημα που υπέβαλε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων γνωστός αλλοδαπός εργολάβος της Ρόδου κατά μιας μονοπρόσωπης ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας, ενός Ροδίτη ξενοδόχου και τριών ανώνυμων ξενοδοχειακών εταιρειών για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα απαγορεύεται στους καθ’ων και σε όποιον άλλο έλκει δικαιώματα από αυτούς κάθε νομική και πραγματική μεταβολή κεντρικού ξενοδοχείου.
Η συζήτηση της αιτήσεώς του προσδιορίστηκε για την 4η Απριλίου 2019.
Ο εργολάβος έχει ανακαινίσει και επισκευάσει τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία του νησιού, μεταξύ αυτών ανακαίνισε εκ βάθρων τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά πριν από δύο έτη και κεντρικό ξενοδοχείο.
Το ξενοδοχείο αυτό, ανήκει σαν ακίνητο σε εταιρία συμφερόντων Ροδιακής οικογένειας η οποία όμως δεν το εκμεταλλευόταν ως ξενοδοχειακή μονάδα. Το 2015 το εκμίσθωσαν οι ιδιοκτήτες, σε μια μονοπρόσωπη ΙΚΕ συμφερόντων του ξενοδόχου, ο οποίος, όπως διατείνεται ο εργολάβος, έχει δημιουργήσει τεράστιες οφειλές στην αγορά.
Ο επιχειρηματίας αυτός φέρεται μέσω της ΙΚΕ να ανέθεσε στον εργολάβο την πλήρη ανακαίνιση του κτηρίου και την μετατροπή του σε λειτουργικό πολυτελές κατάλυμα.
Η ανακαίνιση έγινε το 2016 και το 2017 και ο εργολάβος έχει αξιώσεις άνω των 800.000 ευρώ και όπως ισχυρίζεται η ΙΚΕ και ο επιχειρηματίας ατομικά, δεν αποπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους καθώς σφραγίστηκαν όλες οι επιταγές που του είχαν δοθεί ως αμοιβή για το έργο.
Διατείνεται δε ότι ο επιχειρηματίας του οφείλει μεγάλα ποσά από ανακαινίσεις και άλλων ξενοδοχείων, άλλων εταιριών του για τα οποία εκκρεμούν υποθέσεις στα Δικαστήρια.
Στο μεταξύ ο επιχειρηματίας με τη σύσταση νέων εταιριών και με την σύμπραξη των ιδιοκτητών του ακινήτου, φέρεται να οδήγησε την εκμετάλλευση και τη διαχείριση του ξενοδοχείου σε νομικά πρόσωπα και νέα εταιρία συμφερόντων του η οποία όμως δεν συνδέεται συμβατικά με τον εργολάβο ο οποίος είναι εκτεθειμένος τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι πιστωτές της μονοπρόσωπης ΙΚΕ.
Ο εργολάβος υποστηρίζει ότι χρησιμοποιώντας αχυρανθρώπους (όπως συνηθίζεται να λέγονται στην γλώσσα των επιχειρήσεων) συνέστησε μια νέα εταιρία της οποίας στη συνέχεια ο επιχειρηματίας ανέλαβε όλες τις μετοχές. Αυτή η νέα εταιρία αρχικά ανέλαβε το management του ξενοδοχείου αλλά στη συνέχεια στις αρχές του 2018 υπομίσθωσε το ξενοδοχείο από τους ιδιοκτήτες και αυτό λειτουργεί πλέον υπό τη διοίκηση της νέας αυτής ανώνυμης εταιρίας.
Χωρίς να υπάρχει προφανής και λογικός λόγος οι ιδιοκτήτες του ακινήτου και ο επιχειρηματίας φέρεται να μετέβαλαν αρχές του 2018 ξανά το νομικό πρόσωπο του υπομισθωτή του ακινήτου, καταδολιεύοντας, όπως υποστηρίζει, με αυτό τον τρόπο τους δανειστές της IKE.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ