Να οδηγηθεί στις φυλακές για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 15 μηνών, που μετατράπηκε σε χρηματική και αδυνατεί να πληρώσει, κινδυνεύει μια 71χρονη Ροδίτισσα με σοβαρά προβλήματα υγείας και με αναπηρία σε ποσοστό 67%, μετά την έκδοση Βουλεύματος, που απορρίπτει το αίτημά της για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής της και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, που απέρριψε αίτημά της για την χορήγηση προθεσμίας πληρωμής της ποινής και δοσοποίηση αυτής.
H 71χρονη κάτοικος Ρόδου, είχε προσφύγει συγκεκριμένα ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Γιάννη Πάππου, αιτούμενη την κατ’ οίκον έκτιση συνολικής ποινής φυλάκισης 15 μηνών που της επιβλήθηκε δυνάμει απόφασης καθορισμού συνολικής ποινής του Αυτόφωρου Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, κατόπιν συγχώνευσης δύο καταδικαστικών αποφάσεων, που είχαν εκδοθεί εις βάρος της τα έτη 2009 και 2010.
Η 71χρονη εξέθεσε, μεταξύ άλλων στην αίτησή της, ότι λόγω της κακής οικονομικής της κατάστασης αδυνατεί να πληρώσει την ποινή της επισημαίνοντας ότι λαμβάνει μια πενιχρή σύνταξη με την οποία συντηρείται οριακά η ίδια και ο σύζυγός της.
Εξέθεσε ακόμη ότι πάσχει από βαριά ψυχολογική νόσο και έχει κριθεί ανάπηρη σε ποσοστό 67% προσθέτοντας ότι δεν μπόρεσε εξαιτίας του λόγου αυτού να παρέχει κοινωφελή εργασία, όπως είχε διατάξει το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου μετά από αίτησή της.
Ειδικότερα είχε διαταχθεί η μετατροπή της ποινής της σε κοινωφελή εργασία 250 ωρών σε δύο έτη στον Δήμο Ρόδου. Η 71χρονη δεν παρείχε την εργασία με αποτέλεσμα να διαταχθεί δικαστικώς η εκτέλεση της εις βάρος της συγχωνευτικής απόφασης.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου έκρινε την αίτηση της νομικά αβάσιμη διότι δεν έχει συμπληρώσει το 75ο έτος της ηλικίας της και δεν μπορεί να υπαχθεί στο νόμο που επιτρέπει την κατ’ οίκον έκτιση ποινής (άρθρο 56 παρ. 2ΠΚ).
Ο συνήγορός της δικηγόρος κ. Γιάννης Πάππου, αιτήθηκε χθες να της χορηγηθεί προθεσμία για την καταβολή του αντίτιμου της ποινής της ύψους 9.500 ευρώ και την δοσοποίηση αυτής, επικαλούμενος τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και την οικονομική της αδυναμία. Το δικαστήριο απέρριψε και το αίτημα αυτό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ