Μπορεί το 2017 να ήταν μια χρονιά κατά την οποία το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος γνώρισε την ήττα σε όλα τα μέτωπα, ωστόσο οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να εκτοξεύουν απειλές της Δύσης και του τρόπου ζωής της.

Σε ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε διαδικτυακά αυτές τις ημέρες, το ΙΚ καλεί μοναχικούς λύκους να χτυπήσουν αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε δυτικές χώρες. Ακόμη, απειλούν και με επίθεση κατά του Πάπα Φραγκίσκου.

Στο βίντεο κάποιος αγγλόφωνος τζιχαντιστής καλεί τους μοναχικούς λύκους να επιτεθούν κατά των «απίστων».

Στόχος είναι χώροι διασκέδασης, οι εκκλησίες αλλά και χριστουγεννιάτικες αγορές, ακόμα και αν υπάρχουν παιδιά.

Το διάρκειας επτά λεπτών βίντεο περιέχει σκηνές από παλαιότερες επιθέσεις. Ακόμη περιλαμβάνει μοντάζ με επιθέσεις και εκρήξεις δίπλα στον Τάμεση, στο Λονδίνο, ένα σημείο όπου συρρέουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι για την αλλαγή του χρόνου.

Αλλά, ακόμη, όπως η επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Mirror, το βίντεο περιέχει εικόνες από εκτροχιασμό τρένου και ένα αυτοκίνητο να παρασύρει πεζούς.

Επιπλέον υπάρχουν και εικόνες ανθρώπων να πίνουν αλκοόλ, κάτι που απαγορεύει το Ισλαμ.

Σε αυτό το κλίμα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους Βρετανούς που ταξιδεύουν αυτές τις εορταστικές ημέρες στην Ευρώπη να είναι σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

protagon.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ