Ρεπορτάζ

Συνεχίζεται η έρευνα για τη σπείρα διακίνησης μεταναστών με κατηγορούμενο και λιμενικό

Ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου κλήθηκε χθες για συμπληρωματική ανάκριση, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ένας 38χρονος λιμενικός, κατηγορούμενος σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών από εγκληματική ομάδα που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου τον Σεπτέμβριο του 2021.
Ο λιμενικός, σύμφωνα με τις πληροφορίες έδωσε το pin και το puk του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο που διενεργείται στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των συνομιλιών των κατηγορούμενων στην υπόθεση που έχει παραγγελθεί.
Σε δεύτερο χρόνο θα δώσει εξηγήσεις και για την κατάθεση που έδωσε στο πλαίσιο της προνάκρισης κατόπιν έτερης οργανωμένης επιχείρησης των λιμενικών του τμήματος Ασφαλείας Ρόδου και σχηματισμού 4 δικογραφιών στο πλαίσιο εξάθρωσης άλλης εγκληματικής οργάνωσης ένας 38χρονος Σύρος.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ενώ εκκρεμούσε η περαίωση της δικογραφίας για την εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και την 1η Οκτωβρίου 2021 είχε εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο 38χρονος λιμενικός, που υπηρετεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κι ένας 27χρονος Αλβανός, (το Δικαστικό Συμβούλιο απεφάνθη μετά τη διαφωνία Εισαγγελέως και Ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση ή μη των κατηγορούμενων), σχηματίστηκαν από την 14η έως την 16η Οκτωβρίου 2021 4 συναφείς δικογραφίες μετά από έρευνα των λιμενικών για άλλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.
Κατηγορούμενος στις υποθέσεις κατέστησε εκ νέου εμπλεκόμενο σε κυκλώματα διακίνησης τον ίδιο λιμενικό!
Ο λιμενικός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Είχε αρνηθεί από την πρώτη στιγμή τα όσα του αποδίδονται, ενώ υπέρ αυτού κατέθεσαν στο πλαίσιο της ανάκρισης στελέχη του λιμενικού σώματος από τη Ρόδο, συμπεριλαμβανομένων του λιμενάρχη και του υπολιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Ο Σύρος που απολογήθηκε τελευταίος στην υπόθεση του λιμενικού τον ενέπλεξε σε κατάθεσή του από το στάδιο της προανάκρισης.
Μάλιστα αναπτύσσει ισχυρισμούς που δεν διαφέρουν από εκείνους που είχαν αναπτύξει εις βάρος του λιμενικού οι συγκατηγορούμενοι του, γεγονός που έχει προκαλέσει θόρυβο στις αρχές και αναμένεται να αξιολογηθεί αρμοδίως.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Μιχάλης και Μάνος Τεχνίτης και ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου