Τοπικές Ειδήσεις

Προχωρούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση ακινήτου με σκοπό τη λειτουργία Πανορθόδοξου Κέντρου

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη σύναψη σύμβασης για την παραχώρηση δημόσιου ακινήτου με σκοπό τη λειτουργία Πανορθόδοξου Κέντρου για τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να υλοποιηθεί και το έργο της ανέγερσης του ιερού ναού του Κωνσταντίνου του Υδραίου, πολιούχου της Ρόδου.
Κατόπιν επιμόνων ενεργειών του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη με τη στενή επίσης συνεργασία και σύμπραξη του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου και κατόπιν τελικών επαφών και τηλεδιασκέψεων μετά διοικητικών στελεχών και του νομικού συμβούλου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) κ. Κ. Μαρκουλάκη και με την συνεργασία επίσης του νομικού συμβούλου του Δήμου Ρόδου, αισίως επετεύχθη σε υπηρεσιακό επίπεδο συμφωνία επί των όρων απευθείας παραχώρησης της χρήσης του επί των οδών Πίνδου 8, Παύλου Μελά και Ρήγα Φεραίου της πόλης της Ρόδου, δημοσίου ακινήτου με Α.Β.Κ. 25 εμβαδού 9.360 τ.μ. (γνωστού ως πρώην Νομαρχιακή Έπαυλη), μετά του υφιστάμενου σε αυτό κτίσματος.
Η σύναψη της σύμβασης παραχώρησης, εξυπηρετεί πρωτίστως την εξασφάλιση του ακινήτου και την αποτροπή διάθεσης του για άλλες κρατικές ανάγκες (ΤΑΙΠΕΔκ.λ.π.), με σκοπό και στόχο σε αμέσως επόμενο χρονικό στάδιο, να εξασφαλισθεί οπωσδήποτε και η κυριότητα του ακινήτου, με προκρινόμενη μάλιστα διαδικασία αυτή της ανταλλαγής ακινήτων, δοθέντος ότι στο ακίνητο πρόκειται να ανεγερθεί και ο Ιερός Ναός του Πολιούχου της Ρόδου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.
Την 18η Οκτωβρίου 2021 ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, δια του νομικού συμβούλου κ. Θεόδωρου Παπαγεωργίου απέστειλε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ ΑΕ κ. Στέφανο Βλαστό την ακόλουθη επιστολή:
«ΘΕΜΑ: Σύναψη Συμβάσεως Παραχωρήσεως – Μισθώσεως δημοσίου ακινήτου
Σχετ.: Η με αρ. 200/28-09-2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου
Αξιότιμε Κύριε Βλαστέ,
Κατόπιν της ιδιαιτέρως αποδοτικής συνεργασίας μας και των επίσης επακόλουθων αυτής παραγωγικών υπηρεσιακών διαβουλεύσεων, σχετικά με το σε τέλμα ευρισκόμενο ζήτημα, της επαναπαραχωρήσεως εν Ρόδω δημοσίου ακινήτου, επί σκοπώ επιτέλους ολοκληρώσεως ιδρύσεως υψηλών στόχων και αναγκών Πανορθόξου Μητροπολιτικού Κέντρου, καθώς επίσης και της επιτέλους στεγάσεως, σε περίοπτο Ιερό Ναό, του πολιούχου Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίου, του Υδραίου:
Λαμβάνουμε την τιμή να σας διαβιβάσουμε ευχαρίστως, την ομοφώνως (έστω κατά θετική ανεπιφύλακτη ανταπόκριση δύο πλειοψηφούντων, εκ των τεσσάρων παρατάξεων, που συγκροτούν το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, λόγω θεληματικής απουσίας των λοιπών δύο (2) για ανεξάρτητους του θέματος λόγους), κατά τα άλλα βεβαίως, μεγάλης και ιστορικής σημασίας, υπ. αρ. 200/28-09-2021, εγκριτική και εξουσιοδοτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, του Δήμου Ρόδου, με την οποία επετεύχθη με τη σύμπραξη πλέον του Δήμου Ρόδου, το πρώτο και σημαντικό ως άνω βήμα, για την ολοκλήρωση, του ως ανωτέρω πολλαπλώς ωφέλιμου σκοπού, για την περιοχή μας, και όχι μόνο.
Παρακαλούμε όθεν θερμώς για την με συνεργασία των νομικών συμβούλων, συντομότερη δυνατή κατάρτιση των κειμένων και υπογραφή της σχετικής συμβάσεως, καθώς επίσης ευελπιστούμε και για την εν συνεχεία και κατά τις δέουσες νομότυπες επίσης διαδικασίες, υλοποίηση των αναφερομένων στην απόφαση.
Με ιδιαίτερες ευχαριστίες και με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Ρόδου
Αντώνης Καμπουράκης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου