Ρεπορτάζ

Νέα αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης Ροδίτη πολιτικού μηχανικού

Ενώπιον του Ανακριτή Ρόδου, προσέφυγε χθες, με νέα αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, πολιτικός μηχανικός της Ρόδου, κατηγορούμενος για απάτη κατ’ εξακολούθηση κατά συναυτουργία και κατά μόνας από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα, το συνολικό όφελος ή ζημία της οποίας υπερβαίνει το ποσό των 30.000 μ€ αλλά και των 120.0000 € και σε απόπειρα.
Στην αίτησή του επισημαίνει ότι η προσωρινή του κράτηση διατάχθηκε χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο εναντίον του, πέραν των εγκλήσεων και των αντιφατικών καταθέσεων των μαρτύρων των εγκαλούντων.
Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίζεται, δεν ελήφθη υπόψη ότι πράγματι προσέφερε υπηρεσίες στους εγκαλούντες για τις οποίες δικαιούται αμοιβής. Το δε ύψος της αμοιβής ως πολιτικού μηχανικού, είναι ελεύθερο όπως σε κάθε ελεύθερο επάγγελμα.
Ισχυρίζεται ότι οι μηνύσεις εις βάρος του υπεβλήθησαν, στην μεν πρώτη περίπτωση, όταν εξέδωσε διαταγή πληρωμής για προσωπικό δάνειο που είχε συνάψει με την μηνύτρια, ύψους 28.000 € προκειμένου να αποφύγει την επιστροφή των χρημάτων, στην δε περίπτωση ζεύγους, προκειμένου να τον πιέσουν να επιστρέψει αμοιβές που είχε λάβει για παρασχεθείσες υπηρεσίες.
Τονίζει παραπέρα ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των εννέα μηνών που βρίσκεται στη φυλακή συγχρωτιζόμενος με κοινούς εγκληματίες ενώ επιβάλλονται περιοριστικοί όροι σε άτομα τα οποία συνελήφθησαν με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
Προέρχεται, όπως επισημαίνει από συγκροτημένη οικογένεια, ευρέως γνωστή στην κοινωνία της Ρόδου, έχει μόνιμη κατοικία και σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να διαφύγει ή έχω επιχειρήσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.
Επικαλείται επίσης πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και τονίζει ότι έχει επιδεινωθεί η υγεία του από την κράτηση του προσθέτοντας ότι υφίκίνδυνος να προκληθεί ανήκεστος βλάβη της υγείας του, υφισταμένου άμεσου κινδύνου και της ίδιας του της ζωής.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου