Γυρίζει σελίδα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η δεύτερη αιρετή θητεία της ξεκινά την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, ενώ η τελετή ορκωμοσίας της νέας περιφερειακής αρχής και του περιφερειακού συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα το βράδυ της Τετάρτης 27 Αυγούστου στην Σύρο.

Η τελετή έγινε στο Θέατρο Απόλλων, στην Ερμούπολη, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, παρουσία και του Καθολικού Επισκόπου κ. Πέτρου Στεφάνου.

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μαζί με το επιτελείο του από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αναλαμβάνουν τις τύχες του Νοτίου Αιγαίου και μετά τον όρκο που έδωσαν, αποτελούν τη νέα περιφερειακή αρχή, κάτι που θα επισημοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου. Στόχος της είναι να οδηγήσει σε αναπτυξιακή τροχιά την Περιφέρεια και να δώσει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα των νησιών.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, θα βρεθεί στη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και μαζί με τους συμβούλους του ευελπιστούν να ασκήσουν εποικοδομητική και ουσιαστική αντιπολίτευση, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Αυτός είναι ο στόχος και των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας οι οποίες με τη σειρά τους έλαβαν μέρος στην τελετή ορκωμοσίας και επικεφαλής τους είναι οι Μπενέτος Σπύρου, Λίλα Καφαντάρη και Σάββας Σπυρίδης.

Παρότι λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία η ατμόσφαιρα ήταν «ηλεκτρισμένη» λόγω της ματαίωσης του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου που προκλήθηκε από σκόπιμη απουσία μελών, όλοι σεβάστηκαν το τελετουργικό της βραδινής εκδήλωσης και περιορίστηκαν σε ευχές για τη νέα θητεία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι σύμβουλοι της νέας περιφερειακής αρχής του Γιώργου Χατζημάρκου, όσοι και αυτοί της μείζονος μειοψηφίας του Γιάννη Μαχαιρίδη, αλλά και οι δύο σύμβουλοι της Ελληνικής Αυγής, ορκίστηκαν θρησκευτικά, σε αντίθεση με τους συμβούλους των παρατάξεων του Μπενέτου Σπύρου και της Λίλας Καφαντάρη και Άννας Μαυρουδή ΄που έδωσαν πολιτικό όρκο.

Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Σπύρος Σπυρίδων ο νέος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μυκόνου Κων/νος Κουκάς, δημοτικοί σύμβουλοι, απερχόμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και αρχών του τόπου, καθώς και δήμαρχοι ή εκπρόσωποι από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων θα είναι ο Γιώργος Λεονταρίτης και Δωδεκανήσου ο Χαράλαμπος Κόκκινος. Οι υπόοιποι αντιπεριφερειάρχες θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Cyclades24.gr

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ