Στην πολιτική διαμάχη που ξέσπασε μετά τη φονική πυρκαγιά στην Αττική αναφέρεται ανταπόκριση του πρακτορείου Reuters, το οποίο μεταφέρει τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης αλλά και την οργή των πολιτών που συνάντησε ο Πάνος Καμμένος στο Μάτι.

Η ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στην κυβέρνηση μετά τη λήξη του τριήμερου πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός την Τρίτη, αναφέρει το άρθρο της Αγγελικής Κουτάντου με τίτλο «Καμία απολογία, καμία παραίτηση: μεγαλώνει η πίεση στην κυβέρνηση για τους θανάτους στις πυρκαγιές».

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, στην οποία δεν ακούστηκε «λέξη συγγνώμης».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προσπάθησε να αμυνθεί με το επιχείρημα ότι η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ξέσπασε από εμπρησμό και δεν άφησε χρόνο για εκκένωση του πληθυσμού.

Η πίεση αυξάνει για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, καθώς ο απολογισμός των νεκρών μεγαλώνει και εγείρονται ερωτήματα για τον εγκλωβισμό κατοίκων.

Το άρθρο μεταφέρει και τις επικρίσεις της Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, η οποία αποδίδει στην κυβέρνηση τεράστιες πολιτικές ευθύνες.

«Ο Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την Τρίτη, όταν κήρυξε τριήμερο πένθος» επισημαίνει η συντάκτρια του άρθρου, η οποία πάντως αναφέρεται και στις άσχημες καιρικές συνθήκες αλλά και την άναρχη δόμηση στην περιοχή της καταστροφής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ