“Τη συστηματική προσπάθεια ορισμένων κέντρων να υπονομεύσουν τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών” καταγγέλλει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή ρεπορτάζ του Mega σύμφωνα με το οποίο “η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει το ασφαλιστικό ήταν σε συνεννόηση με τους δανειστές”.
Όπως μετέδωσε απόψε το κεντρικό δελτίο του Mega, σε non paper των δανειστών προς το μέγαρο Μαξίμου επισημαίνεται ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια και εκφράζεται ταυτόχρονα η εκτίμηση ότι θα έχει δυσκολίες να περάσει από το Κοινοβούλιο γιατί περιέχει οδυνηρές περικοπές, γι’ αυτό και ζητείται ουσιαστικά η συναίνεση και άλλων πολιτικών δυνάμεων.
Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σημειώνει ότι η σύγκληση του συμβουλίου γίνεται με πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι στην κυβέρνηση δεν έχει φτάσει κανένα χαρτί των θεσμών που να ζητάει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ή οποιαδήποτε άλλου είδους πρωτοβουλία για το ασφαλιστικό.
“Από το πρωί, υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων, που προσπαθούν να υπονομεύσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο την σύγκληση του Συμβουλίου. Τους πληροφορούμε ότι ο εκνευρισμός τους γίνεται ορατός, και η προσπάθειά τους πέφτει στο κενό”, καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ