Τοπικές Ειδήσεις

Τρία νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία παρέλαβε η ΡΟΔΑ

Τρία νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, παρέλαβε η ΔΕΣ ΡΟΔΑ, τα οποία θα εκτελούν δρομολόγια στην πόλη της Ρόδου.
Παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους τα οχήματα που συμπληρώνουν τον στόλο της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών του Δήμου Ρόδου, ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης Παρασκευάς, τόνισε τα εξής:
«Προμηθευτήκαμε πρόσφατα, τρία νέα, ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 1,5εκ. ευρώ. είναι χωρητικότητας 50 ατόμων (25 καθήμενοι και 25 όρθιοι) και αναμένεται να εκτελούν δρομολόγια μέσα στην πόλη της Ρόδου. Είναι νέας τεχνολογίας και αποτελούν την εξέλιξη στα οχήματα μαζικής μεταφοράς, όπως και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνον.
Η ΡΟΔΑ είναι η πρώτη Δημοτική Επιχείρηση στην Ελλάδα που κατάφερε να προμηθευτεί τέτοια οχήματα».
Σημειώνεται ότι φέτος, η ΔΕΣ ΡΟΔΑ προμηθεύτηκε τρία ακόμη λεωφορεία, μεταχειρισμένα και μεγάλης χωρητικότητας τα οποία εξυπηρετούν τα δρομολόγια στην πλευρά του Φαληρακίου αλλά και από την πόλη προς το αεροδρόμιο ‘Διαγόρας’ Ρόδου.
Τα ηλεκτρικά οχήματα, φορτίζουν με ειδικούς φορτιστές που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της ΡΟΔΑ. «Είναι οικονομικότερη η συντήρησή τους και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με επιπλέον ρύπους. Το καθένα, χρειάζεται 4 – 4,5 ώρες (για 300χλμ) για να φορτιστεί πλήρως και βεβαίως, είναι ιδανικά για την πόλη μας» -ανέφερε.
Μιλώντας για τις προσλήψεις σε οδηγούς, ο κ. Παρασκευάς υπογράμμισε ότι παρά τις δύο προκηρύξεις που έγιναν, καλύφθηκαν μόνον οκτώ θέσεις ενώ τα κενά είναι τριάντα οκτώ…
«Παραμένει ένα μεγάλο αγκάθι. Δυστυχώς, η έλλειψη σε προσωπικό είναι αυτή που δεν μας επιτρέπει να εξυπηρετούμε το επιβατικό κοινό όπως πρέπει. Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που τριπλασιάζονται οι ανάγκες με την τουριστική κίνηση, δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους επιβάτες. Ευελπιστούμε ότι την επόμενη χρονιά, θα είναι καλύτερα τα πράγματα…»
Ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν, ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ δήλωσε πως κινείται σε πολύ καλά επίπεδα από εισπρακτική άποψη και όπως όλα δείχνουν θα κλείσει με πολύ καλό απολογισμό.


Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου