Ειδήσεις

Έρχονται επιδοτήσεις θέσεων απασχόλησης στην ακτοπλοΐα

Σημαντικές παρεμβάσεις στον κλάδο της ακτοπλοΐας προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας ότι υπάρξει επιδότηση των θέσεων απασχόλησης προκειμένου να στηριχθούν έμπρακτα οι ναυτικοί και οι εταιρείες.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Κύδων Παλάς» των Μινωϊκών Γραμμών, το οποίο έχει δρομολογηθεί στη γραμμή που συνδέει τον Πειραιά με τα Χανιά της Κρήτης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε: «Έχουμε προβεί σε σημαντικές θεσμικές επεμβάσεις στην ακτοπλοΐα. Στηρίξαμε και στηρίζουμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τους ναυτικούς μας. Ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο».

Και προσέθεσε: «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και το επόμενο χρονικό διάστημα. Και πέρα από την ενίσχυση στον χώρο της ακτοπλοΐας με 30 εκατομμύρια ευρώ θα υπάρξουν και σημαντικές παρεμβάσεις τις επόμενες ημέρες με επιδοτήσεις των θέσεων απασχόλησης, στηρίζοντας έμπρακτα τους ναυτικούς και τις εταιρείες».

Ο Γ. Πλακιωτάκης είπε ότι για το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η σταθερή βελτίωση της ήδη υψηλής ποιότητας του μεταφορικού έργου στην ακτοπλοΐας είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί μονόδρομο.

«Με το 15% του πληθυσμού της πατρίδας μας να ζει στα νησιά και τα εκατομμύρια που τα επισκέπτονται κάθε χρόνο, η ασφαλής, γρήγορη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών στην ακτοπλοΐα αποτελεί σημαντικό δείκτη ποιότητας ζωής, καθοριστικό όρο για τη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και κρίσιμη παράμετρο για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών και την ανάπτυξη του τουρισμού», υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου