Τοπικές Ειδήσεις

Στράτος Καρίκης: “Αποδείξαμε ότι έχουμε πρόγραμμα δυνατό για τον τουρισμό”

Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Στράτου Καρίκη:

“Μια ΝΕΑ ΜΕΡΑ χαράζει για τον τουρισμό μας.’’

Το ξενοδοχείο ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την παρουσίαση του προγράμματος του υπ.Δημάρχου Στράτου Καρίκη και της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ για τον τουρισμό.

Απλοί πολίτες και αυτοδιοικητικοί αλλά και εκπρόσωποι φορέων, γέμισαν τους χώρους του ξενοδοχείου και παρακολούθησαν την παρουσίαση των προγραμματικών προτάσεων του κ.Καρίκη για τον τουρισμό.

Είναι ένα πρόγραμμα που ανατρέπει το σημερινό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της Ρόδου, που στέλνει τα οφέλη στους λίγους και όχι στους πολλούς.

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Στράτος Καρίκης συνιστούν στροφή στην ποιότητα για τον τουρισμό μας. Μέσα από αυτή τη στροφή , θα οδηγηθούμε στην αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης του επισκέπτη, η οποία θα οδηγήσει σε υποχώρηση του all inclusive.

Το πρόγραμμα της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ για τον τουρισμό στηρίζεται σε  9  άξονες-πυλώνες, τους οποίους ανέλυσε ο κ.Καρίκης στην ομιλία του.

1ος Πυλώνας :  Η Ρόδος επενδύει στην ποιότητα.
2ος Πυλώνας:  Η Ρόδος αποκτά νέο φορέα αλλά και μοντέλο τουριστικής προβολής.
3ος Πυλώνας: Η Ρόδος επενδύει σε  εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
4ος Πυλώνας: Η Ρόδος μετατρέπεται σε home port για την κρουαζιέρα.
5ος Πυλώνας: Η Ρόδος προσελκύει επενδύσεις υψηλού επιπέδου στον τομέα του τουρισμού.
6ος Πυλώνας: Η πόλη της Ρόδου γίνεται τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο.
7ος Πυλώνας : Η Ρόδος ανακτά τα πρωτεία στην τουριστική εκπαίδευση.
8ος Πυλώνας: Ο Δήμος Ρόδου στηρίζει τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού.
9ος Πυλώνας : Η Ρόδος διαχειρίζεται με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας τον πιο πολύτιμο φυσικό πόρο: το νερό.

Το πρόγραμμα μπαίνει από σήμερα σε διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς του τουρισμού με τους οποίους ο Στράτος Καρίκης και υποψήφιοι της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ θα έχουν συναντήσεις τις επόμενες μέρες.

Ο υπ. Δήμαρχος της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας:

‘’Υπάρχουν υποψήφιοι που αποφεύγουν το διάλογο, που δεν έχουν προτάσεις ούτε και πρόγραμμα. Που δεν έχουν να πουν τίποτα για τη Ρόδο, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα το νέο και καινοτόμο στον τουρισμό μας, το μοναδικό και απόλυτο πλεονέκτημα που διαθέτουμε ως τόπος.

Υπάρχουν αυτοί αλλά υπάρχουμε και εμείς.
Και μαζί με εμάς υπάρχει και η ελπίδα.’’

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου