Τοπικές Ειδήσεις

Χάλκινινο μετάλλιο για τον  Γιώργο Κοντό μαθητή των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα  

Ο μαθητής της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Γιώργος Κοντός του Μανώλη και της Ελισάβετ πέτυχε μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο, αφού βραβεύτηκε με το 3ο βραβείο (χάλκινο μετάλλιο) στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης 2019» (στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23 Φεβρουαρίου 2019.

Ο Γιώργος Κοντός είχε διακριθεί στις δύο πρώτες φάσεις των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά («Θαλής» και «Ευκλείδης»). Η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» είναι η τρίτη και τελευταία φάση των διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ο Γιώργος Κοντός φοιτά από το Νηπιαγωγείο στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», όπου και αριστεύει σε κάθε σχολικό έτος. Επίσης, έχει αποσπάσει διακρίσεις σε όλα τα προηγούμενα έτη των σπουδών του στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Μαθηματικών. Μάλιστα, αξίζει να επισημανθεί ότι στους διαγωνισμούς μαθηματικών «Εύδημος» και «Ίππαρχος» που διοργάνωσε το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ε.Μ.Ε. το σχολικό έτος 2015-2016 για την Α΄ τάξη του Γυμνασίου, κατέκτησε 2ο βραβείο, ενώ ήταν μαθητής της Στ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τον Γιώργο Κοντό για την ιδιαίτερα σημαντική διάκρισή του και του εύχεται κάθε επιτυχία στους νέους στόχους που θα θέσει. Επίσης, συγχαίρει όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης 2019».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου